- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αντώνης Σύκαρης Απεγκλωβίστηκε η σορός του ορειβάτη. Τα επόμενα βήματα για να φτάσει στην Ελλάδα.
Μετά από έναν ολόκληρο μήνα η σορός του Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 12 Απριλίου στο βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια, ανασύρθηκε.
Η τελευταία ορειβατική αποστολή που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου κατάφερε να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια τη σορό του. «Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του Αντώνη Σύκαρη στο Facebook, την οποία διαχειρίζονται οι συγγενείς του.
Αντώνης Σύκαρης: Η ανακοίνωση για την επιτυχή προσπάθεια ανάσυρσης της σορού
«Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε από το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.
Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.
Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.
Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού της σορού που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες».
Αντώνης Σύκαρης: Ποιος ήταν ο ορειβάτης που πέθανε στο βουνό Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ
Ο Αντώνης Σύκαρης γεννήθηκε τον Μάιο του 1962. Το 1976 ίδρυσε την ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών «ΣΥΚΑΡΗΣ», με 28 σημεία πώλησης, 400 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών 60 εκ. ευρώ, της οποίας μέχρι το 2006 παρέμεινε ιδιοκτήτης. Από το 2006 είναι CEO της εταιρείας ΑΛΠΙ Α.Ε, με δραστηριότητες – Real Estate, Self Storages, Student Residences, Energy Production. Από το 1991 ήταν μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών ΣΕΟ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης ΕΟΟΑ.
Ήταν αθλητής της κορυφαίας εταιρείας Marmot, της Marmot Mountain Europe, μέλος της Team Garmin Greece, μέλος του Team 100 Mentors και του Διοικητικού Συμβουλίου της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ. Ήταν ομιλητής (Inspirational- Motivational Speaker) σε εταιρείες, Πανεπιστήμια, εκδηλώσεις και στο Tedx, καθώς και πρεσβευτής καλής θέλησης των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου.
Ήταν ο μοναδικός Έλληνας που έχει σκαρφαλώσει 5 από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης του κορυφαίου ορειβατικού project Grand slam:
- Everest 8.848m
- Kangchenjunga 8.586m
- Manaslu 8.163m
- Lhotse 8.516m
- Annapurna 8.091m
- My 5peaks 8.000m
- Συμμετείχε ως μοναδικός Έλληνας στη διεθνή χειμερινή αποστολή 2020/21 στο Κ2, 8.611m (7.450μ)
Αντώνης Σύκαρης: Είχε ανέβει με επιτυχία 169 κορυφές στο εξωτερικό
Ο Αντώνης Συκάρης είχε ανέβει με επιτυχία 169 κορυφές στο εξωτερικό, πραγματοποίησε 65 ορειβατικές αποστολές σε 18 χώρες του κόσμου (Αλβανία, Αργεντινή, Γαλλία, Γεωργία, Ελβετία Θιβέτ, Ιράν, Ιταλία, Καναδάς, Κένυα, Κίνα, Κιργιστάν, Μαρόκο, Νεπάλ, Πακιστάν, Περού, Ρωσία Τανζανία. Ορεινά συγκροτήματα: Άλπεις, Άνδεις, Ιμαλάια, Καρακορούμ, Canadian Rocky Mountains, Παμίρ) χωρίς να σταματήσει να χαίρεται τις στιγμές στα ψηλά.
«Όταν αγαπάς κάτι και αφοσιώνεσαι σε αυτό, η αφοσίωση θα σου φέρει τη λύση. Αν αφοσιωθείς, ακόμα και τις τέλειες δεξιότητες να μην έχεις, θα τις αποκτήσεις και η ίδια η ζωή θα σου δώσει τις λύσεις» είχε δηλώσει στην KΡΗΤΗ TV ο Αντώνης Σύκαρης σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις.
«Είναι μια πρόκληση για πολλούς ορειβάτες αυτό. Έχω κάνει απόπειρες να ανέβω σε δέκα κορυφές άνω των 10.000 μέτρων και έχω πετύχει τις πέντε. Όταν αγαπάς κάτι και αφοσιώνεσαι σε αυτό. η αφοσίωση θα σου φέρει τη λύση. Αν αφοσιωθείς, ακόμα και τις τέλειες δεξιότητες να μην έχεις, θα τις αποκτήσεις και η ιδιά η ζωή θα σου δώσει τα εφόδια» είχε επισημάνει ο Έλληνας ορειβάτης.
Η πιο δύσκολη στιγμή που είχε αντιμετωπίσει, όπως ανέφερε ο ίδιος πριν το τραγικό συμβάν, ήταν πέρυσι τον χειμώνα. «Πήγαμε 22 ορειβάτες από όλο το κόσμο στην κορφή Κ2. Πέντε από εμάς, σκοτωθήκαν κατά την ορειβασία, ήταν συγκλονιστικό» δήλωσε ο Αντώνης Συκάρης.
Η τελευταία του αποστολή ήταν η ανάβαση στην 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, την οποία οι Έλληνες ορειβάτες αποκαλούν «βουνό των Ελλήνων», αφού είχαν γίνει συνολικά μέχρι σήμερα, 5 ελληνικές προσπάθειες, χωρίς επιτυχία.