- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σταϊκούρας: Έτσι θα επιδοτηθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Στο νέο πακέτο μέτρων ώστε να μειωθεί το κόστος του ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Το νέο πακέτο μέτρων προκειμένου να μειωθεί το κόστος του ρεύματος εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι «η κρίση έχει επιβαρύνει πολύ την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και γι’ αυτό η κυβέρνηση λειτουργεί υπεύθυνα, συνετά και συγκροτημένα».
Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας:
- Οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος για Μάιο και Ιούνιο διευρύνονται. Επιδοτούνται για πρώτη φορά και ο καταναλώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες. Το κόστος είναι 900 εκατ. ευρώ.
- Τον Ιούνιο επιδοτείται το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022. Αφορά καταναλωτές που δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις. Η επιδότηση στους λογαριασμούς iban. Εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή. Κόστος της νέας παρέμβασης με απευθείας ποσό στους λογαριασμούς είναι 280 εκατ. ευρώ.
- Επιδοτείται στην πηγή το diesel κίνησης για Μάιο και Ιούνιο στα 15 λεπτά το λίτρο με το κόστος να ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ και
- Ενισχύεται οριζόντια ο μηχανισμός εκπτώσεων και εισάγεται μηχανισμός απορρόφησης των επιπλέον εσόδων. Στόχος να μένουν σταθερές οι τιμές στα παλαιότερα επίπεδα. Οι τιμές λιανικής θα είναι σταθερές ανεξαρτήτως της τιμής εξέλιξης του φυσικού αερίου. Θα επιδοτηθούν γενναία τα κοινωνικά τιμολόγια και όλες οι επιχειρήσεις. Κόστος είναι στα 2 δις ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
«Ακόμα νιώθω ότι είμαστε μαζί - Είναι γύρω μου και μου λέει τα δικά του»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.