Ελλαδα

Πρώην δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Το ζευγάρι ήθελε να μιλάει συνεχώς στις τηλεοράσεις»

Ο λόγος που παραιτήθηκε ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ιωάννης Κόττας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης © Facebook

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί ο πρώην δικηγόρος της παραιτήθηκε λίγες εβδομάδες πριν τη σύλληψή της - Τι υποστηρίζει

Ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Ιωάννης Κόττας αναφέρθηκε στον λόγο που παραιτήθηκε από συνήγορος της 33χρονης που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά και την επιθυμία τον γονιών των τριών νεκρών παιδιών να μιλούν συνεχώς στην τηλεόραση. 

«Ένιωσα την ανάγκη να αποκαταστήσω κάποια πράγματα σχετικά με τις ενέργειές μου. Το ρεπορτάζ ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης τσακώθηκαν στο γραφείο μου είναι ψευδές, και αυτό το επιβεβαιώνει και ο κ. Καράμπελας, ο δικηγόρος του κ. Δασκαλάκη. Μετά την Καθαρά Δευτέρα σταμάτησα να είμαι δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Δεν έγινε ποτέ αυτό που ειπώθηκε. Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σας παραπέμπω στην πρώτη ανακοίνωση που βγάλαμε ότι “όλη η παρουσία η δική μας και των γονιών ήταν για να βρεθεί η αλήθεια για τον θάνατο των παιδιώνˮ. Το ζευγάρι ήταν χωρισμένο, αλλά στις ενέργειές τους ήταν μαζί. Τα ζευγάρια πολλές φορές έχουν δύο δικηγόρους, και βγάλαμε κοινή ανακοίνωση και κοινές υπογραφές», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος Ιωάννης Κόττας.

«Με την πρώτη εμφάνισή τους το ζευγάρι ήταν μαζί στην υπερασπιστική γραμμή τους, δεν είχαν αντικρουόμενα συμφέροντα. Ο σύζυγός της έλεγε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν άριστη μητέρα και σύζυγος. Ο κ. Δασκαλάκης όταν έκανε τη δήλωση υποστήριξης κατηγορίας, μετά την αποκάλυψη της κεταμίνης άλλαξε τη γραμμή του. Μέχρι τότε, κανείς δεν είχε στοιχεία. Διάβασα τις 2 πρώτες καταθέσεις και εκεί μιλούσαν για παθολογικά αίτια τα οποία απεπέδιδαν στους γιατρούς. Ουδέποτε παραδέχθηκαν ότι υπήρξε εγκληματική ενέργεια», πρόσθεσε ο Ιωάννης Κόττας. 

«Διαφώνησα με την υπερέκθεση στα ΜΜΕ. Είπα για το βάρος των τριών θανάτων, και είχα πει να μην μιλούν συνεχώς στην τηλεόραση.  Η Ρούλα Πισπιρίγκου το έκανε γιατί ένιωθε μία τεράστια κοινωνική πίεση, πήγαιναν στο σπίτι της και λοιδορούσαν την οικογένεια», κατέληξε ο πρώην συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

 

 

Πάτρα 3 παιδιά-Λέων: Η πορεία της κεταμίνης καταγράφεται από το φαρμακείο του νοσοκομείου

Εξελίξεις αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Οι αρχές αναζητούν την πορεία της κεταμίνης, την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα. Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, επισημαίνει σε νέες του δηλώσεις ότι «η πορεία της κεταμίνης καταγράφεται από το φαρμακείο του νοσοκομείου»

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής κεταμίνης και της ουσίας που πωλείται στη μαύρη αγορά. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει καθαρή ουσία. Στην Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι ξέρουμε την αιτία και τη δόση της ουσίας που οδήγησε στο θάνατο», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε ότι «η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο το οποίο καταγράφεται σε ένα νοσοκομείο, από την πηγή του, δηλαδή το φαρμακείο μέχρι το σημείο που χορηγείται από ειδικούς γιατρούς. Είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από αναισθησιολόγους και εντατικολόγους. Η πορεία του φαρμάκου εντός ενός νοσοκομείου είναι και καταγεγραμμένη και μπορεί να ανιχνευτεί σε ποιο σημείο της αλυσίδας υπήρξε η παραμικρή απώλεια».

Ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε ακόμη ότι αν η διαδικασία της παράνομης προμήθειας της φαρμακευτικής ουσίας από ένα νοσοκομειακό ίδρυμα έγινε σε προγενέστερο χρόνο, τότε οι αναζητήσεις της αστυνομίας και των αρμόδιων Αρχών θα πρέπει να πάνε χρονικά πιο πίσω από το διάστημα νοσηλείας της Τζωρτζίνας. «Εκτιμώ ότι η χορήγηση κεταμίνης καθημερινά θα ήταν δύσκολο να έχει γίνει». 

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε και στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας λέγοντας ότι είναι πολύτιμο στοιχείο ότι υπάρχει ιατρική νοσηλεία. «Αν ο θάνατος τεκμηριώνεται πλήρως από τους ιατρικούς φακέλους δεν υπάρχει θέμα. Αν θεωρούμε ότι υπήρχε εξωγενής παράγοντας, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κάποιος δράστης/ες υπήρχε στο δωμάτιο τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που η γυναίκα κατέληξε». Και όπως είπε, η εκταφή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σκελετικών κακώσεων», αλλά δεν μπορεί να αποδώσει τα πάντα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.