Ελληνοτουρκικά: «Παγώνουν» τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές


Ελληνοτουρκικά - Κυβερνητικές πηγές: Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία μετατίθενται για το μέλλον
Για το μέλλον μετατίθενται τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά το μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων που σημειώθηκε χθες, 27 Απριλίου, πάνω από το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά δηλώνει πως αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της έντασης «με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα» και στο πλαίσιο αυτό, τα ΜΟΕ τα οποία θα συζητούνται αυτή την περίοδο και θα ακολουθούσαν τα όσα είχαν ειπωθεί στην Κωνσταντινούπολη στην κατ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Χθες εξάλλου το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο πρέσβη για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος, τονίζοντας πως πρόκειται για «ενέργειες που αποτελούν παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».
Ελληνοτουρκικά: Το διάβημα διαμαρτυρίας
Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης που δημιουργεί η τουρκική πλευρά, ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του στο ΥΠΕΞ τον πρεσβευτή της Τουρκίας στον οποίο πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας για τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων η Σάμος(!).
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.
Η επιλογή της Άγκυρας να προβαίνει σε καθημερινές μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά δημιουργεί προβληματισμό στην ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Για τον λόγο αυτό από το υπουργείο Άμυνας αποφασίσθηκε να ακυρωθεί η πρόσκληση προς την Τουρκία για συμμετοχή στην άσκηση «NATO Tiger Meet».
Διάβημα διαμαρτυρίας του Υπουργείου Εξωτερικών για τις σημερινές υπερπτήσεις άνωθεν Ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 27, 2022
Ανακοίνωση ⤵️https://t.co/SIyeSfzkli pic.twitter.com/lzZVcZMwO0
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο Αιγαίο πέταξαν 16 τουρκικά μαχητικά F16, 2 μη επανδρωμένα UAV, και δύο κατσκοπευτικά CN-235.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 17 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιστατικό συνέβη όταν μια 72χρονη υποβάλλονταν σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση
Έκκληση για βοήθεια από την οικογένειά της
Στο «κόκκινο» Κηφισός και Αττική Οδός
Μάχη για τη ζωή του δίνει στο Ρίο το μικρό αγοράκι
Ποιο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Τα ποτήρια είχαν βάρος περίπου 73 κιλά σε συνολικά 9 δίσκους
Η πρόγνωση και οι χάρτες του Meteo
Δείτε τον χάρτη με τα «κόκκινα» σημεία
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.