Ελλαδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής

Μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας από τη Ρωσία σε Βουλγαρία και Πολωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής
Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Gazprom.

Σε σύσκεψη για την ενεργειακή επάρκεια προήδρευσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της ρωσικής Gazprom για διακοπή της ροής φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε ότι η χώρα είναι ενεργειακά επαρκής και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας, ενώ οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου.

Υπογραμμίστηκε, δε, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής. Από πλευράς κυβέρνησης σημειώνεται επίσης ότι από το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβης Ιωάννης Βράιλας, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.