Ελλαδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος των παιδιών

Τι έχουν δείξει οι δύο πρώτοι γονιδιακοί έλεγχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζητά ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου - Γιατί είχε «παγώσει» - Σε εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει αίτημα μέσω των δικηγόρων της προκειμένου να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος στα τρία νεκρά παιδιά της. Ο γονιδιακός έλεγχος είχε ξεκινήσει, ωστόσο «πάγωσε», αφού η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης θα έπρεπε να καταθέσουν 700 ευρώ, τα οποία εκείνο το διάστημα δεν διέθεταν.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για μία συμπληρωματική εξέταση, η τρίτη και τελευταία κατά σειρά για το γονιδιακό έλεγχο, που δεν έγινε πριν τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει στην εξέταση προκειμένου να μάθει εάν υπάρχει κάποιο ένοχο γονίδιο που προκάλεσε τους θανάτους των παιδιών της

Οι δύο πρώτοι έλεγχοι, πάντως δεν έχουν δείξει το παραμικρό πρόβλημα για τα παιδιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν ελεγχθεί αρχικά 128 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο και όλα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη Μαλένα και την Ίριδα

O πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, τόνισε ότι τα στοιχεία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καταδεικνύουν τις αρχικές εκτιμήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε.

«Η άτυπη επιτροπή ορθώς δεν έβγαλε πόρισμα και δε μελετούσε και τις δύο υποθέσεις, αλλά μόνο την πρώτη και μάλιστα με ελλιπή στοιχεία.  Αυτό που έγινε από την αρχή των εισαγγελικών αρχών ήταν να κάνει μια επανεκκίνηση την υπόθεση. Πλέον, οι πραγματογνώμονες έχουν αρμοδιότητα να συλλέξουν τα στοιχεία -και θα το έχουν ήδη κάνει θεωρώ- και να μελετήσουν και τις δύο υποθέσεις και να βγάλουν νέες πραγματογνωμοσύνες. Τα στοιχεία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε. Είδαμε το Σαββατοκύριακο ότι δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες της Ίριδας. Επομένως υπάρχει πολύ μεγαλύτερο υλικό. Ο ιατρικός φάκελος για τη Μαλένα, επειδή είχε νοσηλευτεί κιόλας,  είναι πλούσιος και η νεκροτομή της είναι αυτή που έχει τις περισσότερες αστοχίες. Για την Ίριδα από μόνη της η αρχική πραγματογνωμοσύνη μας δίνει τόσα πολλά στοιχεία που η υπόθεση θα είναι πολύ πιο εύκολη για τους συναδέλφους μου», επισήμανε.

 

 

Ερωτηθείς τι μπορεί να αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, ο κ. Λέων δήλωσε ότι η κατηγορούμενη προσπαθούσε με «μισο-γνώσεις» να αντιληφθεί διάφορα πράγματα. «Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική γιατί είναι πέρα από το φυσιολογικό. Ίσως θα μπορούσε να βλέπει αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή συνέργειες φαρμάκων που ίσως θα βοηθούσαν στον στόχο της. Δεν ξέρω από την αρχή αν ο στόχος στο πρώτο παιδί που έχουμε επιβεβαιωμένη χρήση κεταμίνης ήταν να θανατωθεί ή να χρησιμοποιήσει ουσίες ώστε να πετύχει με άλλον εξωγενή παράγοντα αυτό που είχε στο μυαλό της», πρόσθεσε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια, επισήμανε ότι στην Τζωρτζίνα η κεταμίνη είναι ο λόγος της κατάληξης της. Για τα άλλα δύο παιδιά, σημείωσε ότι τα ευρήματα μιλούν από μόνα τους. «Είτε με διαρροές είτε έμμεσα ακόμα και οι πραγματογνώμονες που είχαν πραγματοποιήσει τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες, για παράδειγμα στην Ίριδα, έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια».

Ρούλα Πισπιρίγκου: To κόλπο με τον Chrome για να κρύψει τα ίχνη της

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρήκε τρόπο και «έκρυψε» τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο για την κεταμίνη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από την έρευνα, είχε κλειδώσει με δεύτερο μέιλ την εφαρμογή Chrome στη google.

Οι αρχές μέσω του mail με το ψευδώνυμο «tanalias219» είδαν και κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας στο διαδίκτυο μέσω του Cloud. Όταν πάτησαν, όμως, πάνω στο Chrome διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο aπό ένα δεύτερο mail και άλλον κωδικό.

Οι αξιωματικοί αναφέρουν ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ. ) από τον φυλλομετρητή Chrome της εταιρίας Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης (passphrase) και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο κωδικός πρόσβασης. «Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει παραδώσει τον πενταψήφιο κωδικό της για το mail «tanalias219». Δεν έχει δώσει, όμως, τον κωδικό για το mail που έχει κλειδώσει το chrome. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης «φαρμακευτικές δραστικές ουσίες», ακόμα και όταν εκείνος δεν της έλεγε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.