Ελλαδα

Ανησυχία Παύλακη για την άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊου

«Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παυλάκης για κορωνοϊό: Τα μέτρα έχουν εξαφανιστεί, λέμε ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση και είχαμε 82 νεκρούς
Αθήνα - Πολίτες με μάσκα © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ανησυχία του για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό την 1η Μαΐου αλλά και την έξαρση των κρουσμάτων εξέφρασε ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και εξέφρασε την ανησυχία του ότι η άρση των μέτρων, θα οδηγήσει σε έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Γιώργος Παυλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα και για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας: «Ανησυχώ για το Πάσχα γιατί περιμένουμε έξαρση. Τα μέτρα έχουν εξαφανιστεί, λέμε ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση και είχαμε 82 νεκρούς. Ο ιός είναι εδώ, τα νούμερα που βγαίνουν για τους άλλους δείκτες εκτός από τις εισαγωγές και τους θανάτους είναι ότι τα περισσότερα δεν καταγράφονται. Τα εμβόλια ας είναι καλά και οι προηγούμενες μολύνσεις που δεν έχουμε βαριές νοσήσεις. Το long Covid και η χρόνια κούραση, είναι επιπτώσεις μετά την πρώτη και δεύτερη μόλυνση. Ο ιός δεν θα γίνει γριπούλα, έχει επιπτώσεις σε βάθος χρόνου».

Και συνέχισε λέγοντας πως, «δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Οι πολίτες έχουν τρία βασικά καθήκοντα: να μην μολυνθούν γιατί ο ιός είναι κακός για την υγεία μας, να εμβολιαστούν αλλά και να κάνουν τεστ πριν πάνε κάπου ή εάν επισκεφθούν ηλικιωμένους αλλά και πολύ κόσμο, έτσι ώστε να μην αυξηθούν οι μολύνσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.