- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μόσιαλος για Κυριόπουλο: «Ήταν ένας σπουδαίος, πολυδιάστατος και σπάνιος άνθρωπος»
«Η συμβολή του στο στήσιμο, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν καθοριστική»
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ηλίας Μόσιαλος αποχαιρέτησε τον Γιάννη Κυριόπουλο που έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού.
Το δικό του «αντίο» στον Γιάννη Κυριόπουλο που έφυγε από τη ζωή λόγω κορωνοϊού έστειλε ο Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του στο Facebook.
Ο ακαδημαϊκός, τριπλά εμβολιασμένος, νοσώντας από κορωνοϊό διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο. Μετά τη διάγνωση σοβαρής λοίμωξης διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύθηκε διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με νόσο Covid-19 και κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 75 ετών.
Η ανάρτησή του στο Facebook
«Ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος ήταν ένας σπουδαίος, πολυδιάστατος (a man of many parts) και σπάνιος άνθρωπος. Ήταν ο θεμελιωτής της πολιτικής και των οικονομικών της υγείας στη χώρα μας. Η συμβολή του στο στήσιμο, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν καθοριστική.
Ήταν πρότυπο ακαδημαϊκού δασκάλου και υπόδειγμα δημοσίου διανοούμενου. Άφησε φεύγοντας ένα υπόδειγμα σοφίας για όσους/ες ήμασταν μαθητές του, για τους νέους φοιτητές, για ολόκληρη την κοινωνία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εύη, στον Ηλία και στον Διονύση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
«Ακόμα νιώθω ότι είμαστε μαζί - Είναι γύρω μου και μου λέει τα δικά του»
Η ΕΥΔΑΠ εισηγείται από το 2026 διπλασιασμό παγίων
Ο υποκλάδος K του ιού της A(H3N2) κυκλοφορεί παγκοσμίως
Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στις Σέρρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.