Ελλαδα

Ο ΕΦΕΤ επεκτείνει την ανάκληση προϊόντων Kinder ανεξαρτήτως παρτίδας

Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο εργοστασίου στο Βέλγιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kinder
Προϊόντα της εταιρείας Ferrero © Twitter

O ΕΦΕΤ εξέδωσε νέα ανακοίνωση ανακαλώντας τα προϊόντα της Kinder ανεξαρτήτως παρτίδας.

Ο αρμόδιος οργανισμός για την ασφάλεια των τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωσε αναφορικά με τα προϊόντα της Kinder τα οποία ανακαλούνται μαζικά λόγω υποψίας σαλμονέλας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

«Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση  επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων  Kinder Schokobons  και Kinder Surprise Maxi των 100gr , ανεξαρτήτου παρτίδας. Η εν λόγω  εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes”, που εδρεύει στο Βέλγιο,  να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.  

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας “Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com»

Υπενθυμίζεται ότι η Ferrero Rocher ανακοίνωσε χθες τα προϊόντα Kinder που ανακαλεί προληπτικά στην Ελλάδα. Η απόφαση για την προληπτική ανάκληση προϊόντων της Kinder σε συγκεκριμένες παρτίδες ελήφθη μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σαλμονέλας σε παιδιά σε 8 χώρες στην Ευρώπη.

Kinder: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στο Βέλγιο μετά τη μόλυνση με σαλμονέλα

 

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 08.04.2022, ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα. Η ίδια Υπηρεσία αποδοκίμασε «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

«Επειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν». 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AFSCA, η οποία δίνει επίσης εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.