Ελλαδα

Καθηγητής Ν. Σεβαστάκης: Κουτοπόνηροι όσοι ψάχνουν δικαιολογίες στους Αζόφ

Η ανάρτησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καθηγητής Νικόλας Σεβαστάκης
Ο καθηγητής Νικόλας Σεβαστάκης

Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Νικόλας Σεβαστάκης επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απείχαν από την ομιλία Ζελένσκι λόγω του μαχητή του Αζόφ.

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που απείχαν από την ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή επέκρινε ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Νικόλας Σεβαστάκης.

Ο καθηγητής Σεβαστάκης σχολίασε τη στάση της αντιπολίτευσης, γράφοντας:

«Δεν βλέπουν τις ισοπεδωμένες, κονιορτοποιημένες κωμοπόλεις και χωριά, αλλά ψάχνουν την ακροδεξιά σαν ανακουφιστική υπενθύμιση της ορθότητας των «αναλύσεών» τους. Υπάρχει κάτι τιποτένιο σε αυτή τη στάση, μια κουτοπονηριά και μια απανθρωπιά. Το καλό είναι ότι σε όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον, αυτό το μίζερο βλέμμα, το βλέμμα ενός κομματιού της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής, έχει περιθωριοποιηθεί πλήρως.

»Όταν πράσινοι και σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί είναι στην πρωτοπορία της αλληλεγγύης στους Ουκρανούς -και στρατιωτικής βοήθειας, εννοείται-, ο δικός μας «χώρος των αντιφασιστών» αλά γκρεκ φαίνονται σαν αρχαϊκά υπολείμματα γεμάτα προφάσεις και δευτερεύουσες ενστάσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.