Ελλαδα

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τι είπε στην απολογία της

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου
Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου - Πάτρα: Προφυλακίστηκε η 33χρονη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, με κεταμίνη.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, με κεταμίνη.

Μετά από μια μαραθώνια απολογία στην ανακρίτρια, που κράτησε για πέντε ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογήθηκε και στον εισαγγελέα. Μετά από σύσκεψη κατέληξαν στην απόφαση να προφυλακιστεί.

Το βασικό επιχείρημα που προέταξε η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οτι οι γιατροί, από αμέλεια ή λάθος, χορήγησησαν την θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της και παράλληλα υποστήριξε ότι η τοξική ουσία υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». 

Κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια, η 33χρονη δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναχώρησε για τη ΓΑΔΑ φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου από εκεί να μεταφερθεί στις φυλακές.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Ρούλα Πισπιρίγκου - Πάτρα: Τι είπε στην απολογία της

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη μίλησε αναλυτικά για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας, χωρίς όμως να αφήσει αιχμές σε βάρος του. «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Αναφορικά με την επιμονή της να μάθει εάν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας φέρεται να απάντησε ότι ενδιαφερόταν να το πληροφορηθεί, επειδή τις προηγούμενες ημέρες είχε σημειωθεί κλοπή στο νοσοκομείο, ενώ αναφορικά με το μονόκλινο δωμάτιο που φέρεται να ζήτησε, απάντησε ότι ούτως ή άλλως αυτό προβλέπονταν.

Η κατηγορούμενη σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε για ποιο λόγο είπε στους γιατρούς μία ημέρα πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας ότι «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχετε δει» και τόνισε  ότι η εννιάχρονη συνήθιζε να παρουσιάζει μικρά επεισόδια ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας και ήθελε να προειδοποιήσει τους γιατρούς.

Ρωτήθηκε και για την ψυχραιμία που σύμφωνα με τους ιατρούς επέδειξε κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου της Τζωρτζίνας που ήταν και το μοιραίο και φέρεται να απάντησε πως ο λόγος ήταν πως είχε χάσει ήδη δύο παιδιά.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε και για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Φέρεται να επικαλέστηκε τις σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που κατέληγαν σε αιτία θανάτου που να συνδέεται με πιθανή εγκληματική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως η ίδια η οικογένεια είχε υποβάλει μήνυση για το θάνατο της Μαλένας και έθεσε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να έχει προβεί σε εγκληματική ενέργεια και η ίδια να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της αρνείται πως ήταν εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη που βρέθηκε στο σώμα της Τζωρτζίνας εμμένει στη στάση της.

Σημειώνεται ότι στο απολογητικό της υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στο χρόνο χορήγησης της κεταμίνης στην άτυχη Τζωρτζίνα. Στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια η 33χρονη φέρεται να αναλύει τις θέσεις της, αρνούμενη κατηγορηματικά ότι δολοφόνησε την κόρη της και βάζει στο «κάδρο» γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα ερωτήματα που θέτει η δικογραφία

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού η οποία έχει μπροστά της μία πολυσέλιδη δικογραφία που αναφέρει πως η Τζωρτζίνα, δεκαοκτώ ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021, εμφάνισε το πρώτο της «ιατρικό επεισόδιο» με «τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της».

Και πως στις 11 Απριλίου, μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το παιδί υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία καταγράφουν εννέα επεισόδια της 9χρονης πριν καταλήξει. Όλα εμφανίζονται ενόσω το παιδί νοσηλεύεται σε θαλάμους νοσοκομείων και ποτέ όταν βρίσκεται σε ΜΕΘ. Αυτή θα είναι μία από τις ερωτήσεις που η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει.

Η 33χρονη θα πρέπει να δώσει τη δική της εκδοχή για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που συνδέουν τον θάνατο με συγκεκριμένες ουσίες που δεν σχετίζονται με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού. Αλλά και να απαντήσει τον λόγο που την κρίσιμη ώρα που το παιδί άρχισε να εμφανίζει πτώση στους σφυγμούς του, δεν «χτύπησε» στους γιατρούς το οξύμετρο, το οποίο φαίνεται να ήταν αποσυνδεδεμένο.

Πέραν όμως από τα δεδομένα που προκύπτουν από αμιγώς επιστημονικές αξιολογήσεις, στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που περιγράφουν συγκεκριμένες ενέργειες της κατηγορουμένης. Έτσι θεωρείται βέβαιο πως η 33χρονη θα κληθεί να δώσει μία εξήγηση για τον λόγο που ζητούσε να βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο η 9χρονη, αλλά και για το, επιβεβαιωμένο από μαρτυρικές καταθέσεις, ενδιαφέρον της να μάθει αν εντός του θαλάμου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει επίσης πως η κατηγορουμένη όταν το παιδί της εμφάνισε το μοιραίο επεισόδιο, κινήθηκε μάλλον νωχελικά και αρκετά ψύχραιμα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς να σπεύσουν στον θάλαμο.

Ήταν τόσο «κόντρα» με την κρισιμότητα της στιγμής η αντίδραση της, που προκάλεσε εντύπωση σε μία νοσηλεύτρια η οποία βλέποντάς την, κατέθεσε πως θεώρησε ότι αναζητούσε κάποια κουβέρτα ή σεντόνι.

Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Στο μεταξύ, ένας νέος κύκλος ερευνών ξεκινά για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σ. Παπαγεωργακοπούλου οι σχετικές δικογραφίες περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων.

Η εντολή μάλιστα είναι σαφής. Η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες που έφυγαν από τη ζωή τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα, μέσα διάστημα 20 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως( τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσουν, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αποδοκιμασίες έξω από την Ευελπίδων

Η 33χρονη έφτασε στα δικαστήρια λίγη ώρα πριν από τις 12 το μεσημέρι, φορώντας ένα μαύρο μπουφάν με κουκούλα, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και έχοντας στο πλευρό της τους δικηγόρους της.

Πολλοί ήταν οι συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι οποίοι εξαγριωμένοι φώναζαν μεταξύ άλλων: «να ψοφήσεις σκ@@, καρ@@@, γιατί σκότωσες τα μωρά;»

Πολλοί επιχείρησαν να επιτεθούν στην 33χρονη με τους άνδρες των MAT και της ΟΠΚΕ να δημιουργούν κλοιό γύρω της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.