- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Διάσημα εγκλήματα | Σατανιστές της Παλλήνης: Βιασμοί, δολοφονίες και μαύρες τελετές που σοκάρουν μέχρι σήμερα
H Μιμή Φιλιππίδη ερευνά διάσημα εγκλήματα και τραγικές ιστορίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και τον κόσμο
Στη νέα σειρά Podcast Criminal Minds, η συγγραφέας Μιμή Φιλιππίδη ερευνά διάσημα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Στο αυτό το επεισόδιο θα ακούσετε για την υπόθεση των Σατανιστών της Παλλήνης.
Από τη δεκαετία του 1980, η λατρεία του σατανά είχε συνδεθεί με πολλά φρικτά εγκλήματα διεθνώς, κυρίως θυσίες παιδιών και ζώων, που συνεχίζονταν και στη νέα δεκαετία. Τα Χριστούγεννα του 1993 αποκαλύφθηκε η δράση μιας ομάδας Σατανιστών που δρούσε στην περιοχή της Παλλήνης και είχε αφήσει πίσω της δυο νέες νεκρές γυναίκες: τη Δώρα Συροπούλου και τη Γαρουφαλιά Γιούργα.
Διάσημα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα | Σατανιστές της Παλλήνης: Ασημάκης Κατσούλας, Μάνος Δημητροκάλης, Δήμητρα Μαργέτη - Οι φονικοί φίλοι που βύθισαν την Ελλάδα στον τρόμο
Μετά από σχεδόν διετείς έρευνες, η αστυνομία συνέλαβε τον Ασημάκη Κατσούλα, 23 ετών, τον Μάνο Δημητροκάλη, 21 ετών, και τη 16χρονη Δήμητρα Μαργέτη. Οι τρεις τους ήταν φίλοι.
Τον Αύγουστο του 1992, ο Ασημάκης Κατσούλας σκόπευε να κάνει την πρώτη ανθρωποθυσία, με τη βοήθεια του Μάνου Δημητροκάλη. Στη Δήμητρα Μαργέτη είπαν απλώς ότι θα οδηγούσαν μια νέα κοπέλα, τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου που ήδη είχαν γνωρίσει, σε μια ερημική τοποθεσία και μετά την τελετή, θα την έπαιρνε ο Σατανάς.
Ο Ασημάκης Κατσούλας λέει στη Δήμητρα Μαργέτη να μείνει στο αυτοκίνητο. Μαζί με τον Μάνο Δημητροκάλη οδηγούν την Συροπούλου σε μικρή απόσταση για την «τελετή». Τη γδύνουν και της δένουν τα χέρια. Μετά τη βάζουν να γονατίσει και να κρατάει ένα κερί. Επιχειρούν με μια σανίδα να τη σκοτώσουν, αλλά η ξύλινη σανίδα σπάζει στο κεφάλι της. Τη θανατώνουν με στραγγαλισμό και στη συνέχεια ασελγούν στο άψυχο σώμα της. Όταν τελειώνουν, του ρίχνουν βενζίνη και το καίνε.
Δεύτερο θύμα ήταν η Γαρουφαλιά Γιούργα, 28 ετών και μητέρα δύο παιδιών, σχεδόν ένα χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 1993. Ο Ασημάκης Κατσούλας πίστευε ότι αν πρόσφεραν θυσία στον Σατανά τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα έπαιρναν πιο μεγάλη δύναμη από τους δαίμονες. Η Δήμητρα Μαργέτη δε θέλει να συμμετάσχει και μένει στο σπίτι της.
Η Γιούργα εργαζόταν ως καμαριέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και όταν εκείνο το απόγευμα επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, ο Ασημάκης Κατσούλας και ο Μάνος Δημητροκάλης παρέστησαν τους αστυνομικούς και με τις πλαστές ταυτότητες που είχε εφοδιαστεί ο Ασημάκης Κατσούλας την πήραν με κάποια δικαιολογία στο αυτοκίνητο. Την οδήγησαν στο Σέσι Κορωπίου, την έγδυσαν, της πέρασαν χειροπέδες και τη βίασαν. Στο τέλος, ο Ασημάκης Κατσούλας πολτοποίησε το κεφάλι της με μια μεγάλη πέτρα για να μην αναγνωρίζεται.
Οι τρεις Σατανιστές της Παλλήνης συνελήφθησαν την προπαραμονή των Χριστουγέννων του 1993. Οι λεπτομέρειες που έδωσαν για τις σατανιστικές τελετές ήταν ανατριχιαστικές και οι φόνοι ειδεχθείς. Η ελληνική κοινή γνώμη σοκαρίστηκε.
- Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη
- Αφήγηση: Αργυρώ Θεοδωράκη, Στέλιος Μοίρας
- Sound design: Δάφνη Γερογιάννη
- Ηχοληψία: Δημήτρης Ντάφης