- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στην υπόθεση με τα 3 παιδιά στην Πάτρα, τον θάνατό τους και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ιατροδικαστές κάνουν νέες έρευνες για Μαλένα και Ίριδα για το πώς πέθαναν.
Με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να παραμένει σιωπηλή, ψυχρή και απόμακρη στη ΓΑΔΑ για τρίτο 24ωρο, οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται πλέον και στις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για παιδοκτονία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, χορήγησε κεταμίνη σε θανατηφόρα δόση στην Τζωρτζίνα, προκαλώντας της το 9ο -και μοιραίο- επεισόδιο.
Με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων, η ΕΛΑΣ ψάχνει απαντήσεις για τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών. Στόχος είναι να διαπιστωθεί, αν χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη, με τους ιατροδικαστές να εξετάζουν και πάλι την πιθανότητα της ασφυξίας.
Υπενθυμίζεται ότι κατασχέθηκαν αντικείμενα από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Η αστυνομική έρευνα έγινε παρουσία εισαγγελέα. Αστυνομικοί ψάχνουν απαντήσεις και στο κινητό τηλέφωνο της 33χρονης αναφορικά με τη διαδρομή της κεταμίνης.
Πάτρα 3 παιδιά: Το ΑΠΘ στις έρευνες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας
Κομβικός θεωρείται ο ρόλος του ΑΠΘ, το οποίο διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Νικόλαο Ράικο.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια τόσο στην Ίριδα όσο και τη Μαλένα.
Νέες τοξικολογικές εξετάσεις θα γίνουν σε πλακίδια αίματος και ιστούς των οργάνων από τα δύο κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη. Πρόκειται για εξετάσεις αντίστοιχες με αυτές που έγιναν στην Τζωρτζίνα και είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί η κεταμίνη. Η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία ήταν το στοιχείο που «έδεσε» την υπόθεση και οδήγησε -μαζί με τρεις κομβικές καταθέσεις- στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα.
Υπενθυμίζεται ότι στο αίμα της 9χρονης εντοπίστηκε κεταμίνη σε ποσότητα 6 mg ανά λίτρο αίματος. Η αναισθητική ουσία ανιχνεύτηκε στο Εργαστήριο Αθηνών. Ακολούθησε νέος έλεγχος στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η ποσοτική εκτίμηση και μία σειρά από επαληθεύσεις που άνοιξαν τον δρόμο για να συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ερευνητές επισημαίνουν ότι η χορήγηση μεγάλης ποσότητας από τη συγκεκριμένη ουσία, η οποία χρησιμοποιείται ως αναισθητικό, μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Ειδικότερα, κάνουν λόγο για τρία στάδια στην κλίμακα της ποσότητας χορήγησης:
- Θεραπευτική δόση,
- τοξική και
- θανατηφόρα.
Στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας, η δόση που χορηγήθηκε, τοποθετείται στη θανατηφόρα κλίμακα και ευθύνεται 100% για τον θάνατο του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη.
Μπορεί να ανιχνευτεί κεταμίνη σε Μαλένα και Ίριδα; - Τι προβληματίζει τους ειδικούς
Οι ιατροδικαστές εμφανίζονται επιφυλακτικοί, πάντως, για την πιθανότητα να βρεθεί κεταμίνη τόσο στη Μαλένα όσο και την Ίριδα, καθώς είναι δύσκολο να ανιχνευτεί η συγκεκριμένη ουσία όταν έχει περάσει μεγάλος χρόνος.
Όπως επισημαίνουν, ο μεταβολισμός της κεταμίνης από τον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τη 1,5 ώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τα ίχνη της. Κοινό στοιχείο, πάντως, που έχουν καταγράψει οι ιατροδικαστές στους φακέλους για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας είναι οι αμυχές, οι οποίες μπαίνουν ξανά στην «εξίσωση» για το πώς πέθαναν τα δύο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.
Υπενθυμίζεται ότι ορίστηκε νέος δικηγόρος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο οποίος θα την εκπροσωπήσει την πολύκροτη υπόθεση με τους τρεις θανάτους παιδιών στην Πάτρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις