Ελλαδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Στις 14 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη

«Οι κατηγορίες σε βάρος του καταρρέουν», λέει ο συνήγορός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Φιλιππίδης
Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου. Κατέθεσε η πρώτη καταγγέλλουσα.

Με την πρώτη καταγγέλλουσα στο βήμα του μάρτυρα και κλειστές τις πόρτες του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου, οπότε και η γυναίκα που άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων θα δεχθεί ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Πέτρος Φιλιππίδης
Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη: «Οι κατηγορίες καταρρέουν»

Σε δηλώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση της δικασίμου, οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος βρισκόταν στο εδώλιο σήμερα, επανέλαβαν τη θέση τους ότι δεν θα έπρεπε να αποδεχθεί το δικαστήριο το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος «είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η σημερινή διαδικασία. Οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν».

Από την πλευρά της η Κική Πακιρτζίδου, η οποία επίσης εκπροσωπεί τον ηθοποιό, δήλωσε: «Θα ήθελα ως δικηγόρος και ως νομικός οι πόρτες να μην είναι κλειστές για να ακούσετε όσα ακούσαμε και εμείς. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Η απόφαση του δικαστηρίου για διαδικασία χωρίς δημοσιότητα αφορά τις δύο από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους για σεξουαλική βία οι οποίες υπέβαλαν σχετικό αίτημα. Η τρίτη από τα φερόμενα θύματα δήλωσε πως αν και γνωρίζει πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάθεση της δημόσια, εντούτοις επιθυμεί να καταθέσει παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε, νωρίς το πρωί, στα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικής δύναμης, μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται σε διπλανή αίθουσα επίσης για βιασμούς.

Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης
Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης
Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.