- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κορωνοϊός - Παυλάκης: Πάντα πιθανό ένα καινούργιο στέλεχος
«Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα»


Κορωνοϊός - Παυλάκης: Πάντα πιθανό να εμφανιστεί ένα καινούργιο στέλεχος μέχρι το φθινόπωρο.
Καμπανάκι κινδύνου για νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού και νέα πανδημικά κύματα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ηπιότερα, έκρουσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
«Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα. Όμως αν αυτό γίνει πολύ γρήγορα και άτακτα, θα πληρωθεί, όπως πληρώνεται κάθε μέρα. Η Ελλάδα τον τελευταίο χειμώνα είχε τη χειρότερη επιδημία. Μετά τον Αύγουστο και τη χαλάρωση του καλοκαιριού, οι 13.000 θάνατοι που είχαμε μέχρι τότε, έχουν υπερδιπλασιαστεί. Τα περισσότερα από τα μισά θύματα προέκυψαν την περιόδο που είχαμε τα εμβόλια, όλα τα μέτρα και ξέραμε τι να κάνουμε. Αυτή η χαλάρωση πληρώνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ.
Κορωνοϊός - Παυλάκης: Πάντα πιθανό να εμφανιστεί ένα καινούριο στέλεχος
Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι πάντα η πιθανότητα να εμφανιστεί ένα καινούργιο στέλεχος του ιού είναι πάντα υπαρκτή.
«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε κάτι άλλο. Δεν ξέρει κανείς αν ο ιός ηρεμήσει. Αυτοί που το ισχυρίζονται, δεν ξέρουν τι λένε. Η γρίπη για παράδειγμα πολλές χρονιές είναι χειρότερη και υπάρχει εδώ και 100 χρόνια. Θα έχουμε κι άλλα επιδημικά κύματα και καινούρια στελέχη που μπορούν να κάνουν ακόμα και το καλοκαίρι επιδημία. Δεν μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο ότι τα επόμενα κύματα θα είναι ηπιότερα», πρόσθεσε.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που μπήκε το πιστοποιητικό και δουλεύει, «δεν πρέπει να χαραμιστεί».
Τέλος, σημείωσε ότι εμβόλιο είναι σημαντικό για την καταπολέμηση της Covid και θα γίνει υποχρεωτικό, όπως το εμβόλιο της ιλαράς. «Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες», κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα βίντεο που δημοσίευσε ο διευθυντής της ΕΜΥ
Πού θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις
Ο χάρτης με τους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου που παρατηρούνται καθυστερήσεις
Οι τρεις δράστες μαχαίρωσαν στον μηρό τον υπάλληλο
Αν κριθεί ένοχη, η κατηγορουμένη είναι αντιμέτωπη με διπλή ποινή ισοβίων.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την απότομη βουτιά της θερμοκρασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η απάντηση Ταχιάου και οι εξηγήσεις που έδωσε
«Η ηρωική θυσία τους ανάδειξε τι σημαίνει να παραμένει κανείς πιστός στον όρκο που έδωσε»
Τι έλεγαν μεταξύ τους λίγη ώρα πριν από τη σύγκρουση των τρένων
«Η μητέρα μου μου είπε την αλήθεια»
Αναβαθμίζονται τα μέτρα προστασίας μετά τον βανδαλισμό τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.