Ελλαδα

Συναυλία για την Ουκρανία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου © Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Σάββατο 2 Απριλίου το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει συναυλία για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει συναυλία, το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, αφιερωμένη στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Θα συμμετάσχουν διάσημοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και η γνωστή, από την πρόσφατη μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία στις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, Ουκρανή βιολονίστα Diana Tishchenko, o Λευκορώσος τσελίστας Kyril Zlotnikov, ο Γερμανός-Ουζμπεκιστανός πιανίστας Michail Lifits κ.α.

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα όπως το μουσικό θέμα από την Λίστα του Σίντλερ, το Adagio του Barber και το υπέροχο Ενθύμιο από τη Φλωρεντία του Tchaikovsky, δεν είναι απολύτως ολοκληρωμένο, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα και θα εμπλουτίζεται τις επόμενες μέρες.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα θύματα του πολέμου αυτού, ενώ όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

«Καταδικάζω απερίφραστα την εισβολή στην Ουκρανία και ζητώ ειρήνη, σύνεση και στήριξη των τόσο βάναυσα πληττόμενων πολιτών αυτής της χώρας. Είμαι λάτρης της ρωσικής τέχνης και της ρωσικής μουσικής, όπως είναι γνωστό από την καλλιτεχνική μου πορεία και έχω πολλές και πολλούς φίλους ρώσους καλλιτέχνες. Άλλο όμως τέχνη και άλλο επιθετικός πόλεμος. Σας περιμένω όλους, να στηρίξετε τη συναυλία αυτή, στις 2 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού. Στην Όπερα της Ερφούρτης, όπου είμαι Γενικός Μουσικός Διευθυντής, φωταγωγήθηκε το κτήριο, σε ένδειξη συμπαράστασης», ανέφερε στο μήνυμά του ο γνωστός διευθυντής ορχήστρας Μύρων Μιχαηλίδης σε μήνυμά του στα social media.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.