- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Με ανάρτησή της στο Facebook, η Λίνα Διβάνη χαιρέτησε τις γυναίκες που προσπαθούν να σωθούν από τον πόλεμο.
Το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έστειλε η γνωστή συγγραφέας και καθηγήτρια, Λένα Διβάνη.
Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο FaceBook, η Λένα Διβάνη αναφέρθηκε στις γυναίκες της Σοβιετικής Ένωσης που κράτησαν στη ζωή τις οικογένειές τους αλλά και αυτές της Ουκρανίας που προσπαθούν να γλυτώσουν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους.
Ακολουθεί η ανάρτηση της Λένας Διβάνη στο FaceBook:
«Σήμερα η μέρα για μένα είναι αφιερωμένη στις τρομερές γυναίκες που κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τις οικογένειές τους μετά τη διάλυση της Σοβιετικής ένωσης και των κρατών του Ανατολικού μπλοκ. Όταν οι άντρες της ζωής τους αφέθηκαν στην απάθεια, το αλκοόλ και τη βία, οι ίδιες άφησαν παράμερα την προηγούμενη ζωή τους, σήκωσαν τα μανίκια, διακτινίστηκαν στα πέρατα του άγριου έξω κόσμου και ανέλαβαν αγόγγυστα τις πιο βρώμικες δουλειές της εύπορης και καλομαθημένης Δύσης: έγιναν νοσοκόμες, οικιακές βοηθοί, εσώκλειστες φροντίστριες γερόντων ακόμα και sexworkers στην ανάγκη. Σήμερα με τα μωρά στα χέρια ψάχνουν ανθρωπιστικό διάδρομο να φύγουν από την κόλαση του πολέμου για να φυλάξουν τον σπόρο της αυριανής ζωής. Κυρίες μου, ειλικρινά και εκ βάθους καρδίας, τα σέβη μου».
Ποια είναι η Λένα Διβάνη
Η Λένα Διβάνη είναι Ελληνίδα συγγραφέας και καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό. Υπήρξε Επισκέπτρια Μελετήτρια (Visiting Research Fellow) στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στο Βασιλικό Κολλέγιο (King’s College) του Λονδίνου, δύο φορές στα Αρχεία της Κοινωνίας των Εθνών (League of Nations Archives) στη βιβλιοθήκη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και υπότροφος του Ελληνικού Ινστιτούτου (Greek Institute) στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης.
Συνεργάστηκε με το ιστορικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με αντικείμενο τη δημοσίευση των διπλωματικών εγγράφων της Ελλάδας που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα. Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην κατάρτιση βιβλιογραφικής πρότασης για το πρόβλημα των μειονοτήτων και με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού με θέμα την ελληνική διασπορά.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου.