Ελλαδα

Απολογείται 58χρονος που φέρεται να βίαζε την 11χρονη ανιψιά του

Το χρονικό της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοποίηση - βιασμός ανηλίκου
Κακοποίηση - βιασμός ανηλίκου © Pixabay / thisguyhere

Βιασμός 11χρονης από τον 58χρονο θείο της στην Κρήτη: Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση - Η ιστορία της 11χρονης

Απολογείται σήμερα (18/2) ο 58χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκοπούσε και κακοποιούσε σεξουαλικά την 11χρονη ανιψιά του

Το 11χρονο κορίτσι παραμένει προσωρινά στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ενώ αναμένεται να φιλοξενηθεί από ανάδοχη οικογένεια ή να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας.

«Σε συνεννόηση της Εισαγγελίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες, θα μπορέσει το παιδί είτε να φιλοξενηθεί με αναδοχή σε ανάδοχη οικογένεια, που θα εξετάσουν οι κοινωνικοί λειτουργοί ότι είναι η κατάλληλη και η οποία θα παρακολουθείται όσο το παιδί θα διαμένει εκεί μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, είτε, ως δεύτερη λύση, να πάει το παιδί σε ανοικτή ή κλειστή μονάδα φιλοξενίας για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί», εξήγησε στην «ΚΡΗΤΗ TV» ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, Σπύρος Επιτροπάκης.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η αναδοχή τού εν λόγω παιδιού. Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, η επίμαχη υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, τονίζοντας πάντως ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων λειτουργώντας με σοβαρές ελλείψεις. «Προφανώς βρίσκομαι ήδη σε επαφή με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, διότι καταλαβαίνετε ότι κι εμείς έχουμε επιφορτιστεί με πάρα πολλά ζητήματα αυτήν την περίοδο. Τα κοινωνικά προβλήματα είναι τεράστια, εμείς είμαστε λίγοι και είναι υποστελεχωμένες οι κοινωνικές υπηρεσίες... Αυτό είναι μια αδήριτη πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Επιτροπάκης.

Μουδιασμένη η κοινωνία για τον εφιάλτη της 11χρονης

Βιασμός 11χρονης από τον θείο της στην Κρήτη: Το χρονικό της υπόθεσης

Οι δασκάλες της 11χρονης έβλεπαν το παιδί νηστικό, παραμελημένο και με σημάδια από ξυλοδαρμό στο πρόσωπο και το σώμα του. Οι δύο εκπαιδευτικοί προσέγγισαν  το κορίτσι, το οποίο τους εξομολογήθηκε ότι ο 58χρονος ασελγούσε πάνω της τους τελευταίους μήνες. Πράξεις, τις οποίες μάλιστα το μικρό κορίτσι, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αποτύπωνε και στις ζωγραφιές της. 

Το 11χρονο κορίτσι είναι ορφανό από πατέρα, με μητέρα τοξικομανή και μία υπερήλικη γιαγιά να αδυνατεί να τη φροντίσει, η επιμέλεια της άτυχης Ελένης ανατέθηκε στο θείο της και την πολύτεκνη οικογένεια του.

Από τη στιγμή που 58χρονος χώρισε με τη σύζυγο του, έμεινε μόνος στο σπίτι με την 11χρονη πάνω στην οποία ξεσπούσε τα νευρά, άλλα και τις ορέξεις του. Η 11χρονη αντιστεκόταν σθεναρά για να ξεφύγει και ακολουθούσε ο ξυλοδαρμός της.

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ο 58χρονος έδειρε για μια ακόμη φορά το κοριτσάκι, το οποίο εμφανίστηκε χθες το πρωί στο σχολείο με μώλωπες. Μια δασκάλα και η γυμνάστρια του σχολείου προσέγγισαν το κοριτσάκι. Η 11χρονη τούς έδειξε τους μώλωπες και παλαιότερες εκδορές τις οποίες φωτογράφησαν οι δυο εκπαιδευτικοί.

Με τις φωτογραφίες στα χέρια, κατέφυγαν στην Ασφάλεια καταγγέλλοντας όσα τους είπε το κοριτσάκι, το οποίο εξετάστηκε παρουσία παιδοψυχολόγου. Ο 58χρονος συνελήφθη, με αφορμή ένα όπλο φωτοβολίδων που βρέθηκε στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί βρήκαν και μια ακόμη από τις ζωγραφιές του κοριτσιού που αποτυπώνουν τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά.

Με πληροφορίες από neakriti και Κρήτη TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.