Ελλαδα

Γκάγκα: Πιθανό να κάνουμε 1 εμβόλιο για γρίπη και 1 για κορωνοϊό

Από το φθινόπωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Pfizer - Εμβολιασμός
Εμβολιασμός Pfizer © EPA

Μίνα Γκάγκα: Τι είπε για το ενδεχόμενο να κάνουμε δύο εμβόλια, ένα για τη γρίπη και ένα για τον κορωνοϊό, ή και ένα που να περιλαμβάνει και τα δύο.

Για νέα έξαρση της πανδημίας το φθινόπωρο προειδοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνεται ένας ετήσιος εμβολιασμός για τη γρίπη και τον κορωνοιό

«Τότε, μπορεί να κάνουμε δύο εμβόλια, ένα για την γρίπη και ένα για τον κορωνοϊό ή και ένα νέο εμβόλιο που να περιλαμβάνει και τα δύο» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3.
Όσον αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η κ. Γκάγκα τάχθηκε υπέρ ενός βαθμού ελευθερίας, αλλά -όπως τόνισε- δεν είναι ώρα για χαλάρωση.

Μιλώντας νωρίτερα για το ίδιο θέμα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι βάσει των τωρινών δεδομένων, δεν θα υπάρξει τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, αλλά μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους, συμπληρώνοντας πως «αν αλλάξει κάτι, θα το δούμε στην πορεία». Ανέφερε επίσης ότι μετά την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς, ωστόσο πλέον ο αριθμός των νέων ραντεβού είναι μικρός περί τις 1.000 με 1.500 την ημέρα. Στους άνω των 60 έχει εμβολιαστεί το 91% και απομένει ένα 9% περίπου 300.000 πολίτες, όπως είπε.

Ως προς τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν λήξει καθώς οι πολίτες δεν έκαναν ακόμη την τρίτη δόση, ανέρχονται σε περίπου 300.000.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.