Ελλαδα

Πάτρα:Ξεσπά ο πατέρας των τριών κοριτσιών-«Μένουμε στον πόνο μας»

Προανακριτκή έρευνα για τον θάνατο των παιδιών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας ξεσπά - Έρευνα για τον θάνατο των κοριτσιών
Ο πατέρας της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας ξεσπά - Έρευνα για τον θάνατο των κοριτσιών © pelop.gr

Νεκρά μέσα σε τρία χρόνια τρία κοριτσάκια στην Πάτρα - Το ξέσπασμα του πατέρα τους και η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου.

Με λίγες λέξεις ο πατέρας των τριών μικρών κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα ξεσπά και ζητά από τους δημοσιογράφους να μην του ζητούν δηλώσεις, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους των αδελφών. 

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι…Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει στην pelop.gr ο πατέρας των κοριτσιών τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής Μάνος Δασκαλάκης.

Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα μέσα σε διάστημα τριών χρόνων. Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας παρενέβη και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον ξαφνικό θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά και των δύο αδελφών της. Η εισαγγελία έχει αναθέσει στην Ασφάλεια της Πάτρας την έρευνα, με κλήση μαρτύρων, ενώ θα συγκεντρωθεί ο ιατρικός φάκελος των τριών κοριτσιών και αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης.

Η έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Παράλληλα, όπως αναφέρει η εκπομπή «TLIVE» του Alpha, πρόκειται να μελετηθεί η δικογραφία και στη συνέχεια θα σταλεί πίσω στον Εισαγγελέα.

Η μητέρα των κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια
Η μητέρα των κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια

 

Πάτρα: Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

Η τραγωδία της συγκεκριμένης οικογένειας προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η Μαλένα άφησε την τελευταία της πνοή το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια, σε ηλικία μόλις τριάμισι ετών. Το δεύτερο «χτύπημα» στην οικογένεια ήρθε με τον χαμό της Ίριδας, η οποία «έφυγε» από τη ζωή το 2020, σε ηλικία μόλις έξι μηνών, από σπάνια νόσο φλεβοκόμβου εκ γενετής. Πέθανε στον ύπνο της. «Ο θάνατός της θα επήρχετο κάποια στιγμή, όμως μας κάνει εντύπωση το ότι «έφυγε» τόσο νωρίς. Στους 6 μήνες» δηλώνει ιατροδικαστής. 

Η οικογένεια θρήνησε και το τρίτο της παιδί, την 9χρονη Τζωρτζίνα. Η μικρή νοσηλεύτηκε στο «Καραμανδάνειο» με πόνους στο στομάχι τον περασμένο Απρίλιο, όταν και έπαθε την πρώτη ανακοπή που της προκάλεσε αναπηρία σε μεγάλο βαθμό. Πριν από λίγες μέρες υποβλήθηκε σε μαγνητική εγκεφάλου στο Νοσοκομείο του Ρίου και εκεί άρχισαν τα προβλήματα, αφού είχε δύο καρδιακά επεισόδια. Το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή. «Το είχαμε ασφαλίσει το παιδί. Είχε απινιδωτή δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη» δηλώνει ο γιατρό για την Τζωρτζίνα. «Το παιδί μου πέθανε στο Παίδων και όχι στην Πάτρα. Μόνο οι γιατροί του Παίδων στην Αθήνα γνωρίζουν τι συνέβη» είναι η απάντηση της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου στους γιατρούς της Πάτρας. 

Η μητέρα των τριών κοριτσιών περιέγραψε την περιπέτεια υγείας της Μαλένας και το πώς το κορίτσι έχασε τελικά τη ζωή του. «Τον Μάρτιο του 2019, η κόρη μας διαγνώσθηκε με λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου. Η παιδίατρος μας παρέπεμψε για περαιτέρω έλεγχο, γιατί υποψιαζόταν λευχαιμία. Στην Αθήνα μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί έχει λευχαιμία και έπρεπε να νοσηλευθεί σε ογκολογική κλινική», είπε αρχικά ο πατέρας της Μαλένας στην εκπομπή «Live News» στο Mega.

«Την 8η ημέρα έγινε η χημειοθεραπεία. Το παιδί όλες αυτές τις μέρες της νοσηλείας είχε μια άψογη εικόνα. Έπαιζε στον παιδότοπο, πήγαινε σχολείο μέσα στην κλινική, έκανε όλες τις δραστηριότητες με τους εθελοντές και προς απορία όλων ήταν το μοναδικό παιδί που έτρωγε και έπαιζε με τέτοια διάθεση», συμπλήρωσε. «Την 9η ημέρα πάλι ξύπνησε και όλα ήταν φυσιολογικά. Μας έλεγαν ότι η θεραπεία της θα είχε 99,99% αποτέλεσμα και η νόσος δεν θα εμφανιζόταν ποτέ ξανά. Στις 15:30 αποχώρησα για λίγο από το ίδρυμα και παρέμεινε δίπλα της η μητέρα της. Περίπου στις 16:40 με κάλεσε η σύζυγός μου έντρομη και με ενημέρωσε ότι το παιδί δεν ήταν καλά. Αμέσως ξεκίνησα για το νοσοκομείο και έφθασα σε 14 λεπτά», είπε ο πατέρας.

«Εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με τη μικρούλα γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από 10 λεπτά, στις 16:40, το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε έναν βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα: "Μαλένα, Μαλένα!", πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών. Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξαναπάρει το πανάκι της στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε. Η γιατρός κοιτούσε τη Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να της πιάσω το μπράτσο και να της πω: "Τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;". Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν τη ΜΕΘ του "Αγλαΐα Κυριακού" για να πάρουν οδηγίες», αποκάλυψε η μητέρα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η Μαλένα κατέληξε από ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια. Ωστόσο, μετά από 3 μήνες, η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, με τους γονείς να κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, θεωρώντας ότι δεν πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της Μαλένας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξένοι Tik Tokers
Ξένοι TikTokers, πώς τα περνάτε στη χώρα μας, τι σας θυμώνει και τι σας συγκινεί;

Ο Απόλλων Τσεν, ο Ιερεμίας Εγκαρέιμπα, η Γιέβα Μπονταρένκο, ο Ντέιβ, η Βλάντα Ζασκλάβσκα, η Ουλιάνα Τσουπρίνα και η Παυλίνα Λη μιλούν στην Athens Voice για την ελληνική εμπειρία στο FYP

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.