Ελλαδα

Σαρηγιάννης: Περί τα 200.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού

Ποια η εκτίμηση του καθηγητή για τον εβδομαδιαίο μέσο όρο κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Η εκτίμηση Δημοσθένη Σαρηγιάννη για τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού, την αύξηση κρουσμάτων και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Περί τις 200.000 εκτιμά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ότι είναι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δούμε και πάλι τα κρούσματα να ξεπερνούν τις 30.000.

«Έως τις 24 Φεβρουαρίου περίπου, θα φτάσουμε τα 31.000 με 32.000 κρούσματα σαν εβδομαδιαίο μέσο όρο, μπορεί να δούμε και 35.000 κρούσματα σε μια μέρα με πάρα πολλά τεστ. Οι νεκροί θα φτάσουν περίπου στους 75. Μπορεί να είναι και 200.000 τα ενεργά κρούσματα θα μπορούσε να είναι και παραπάνω, δεδομένου ότι η Όμικρον σε ένα καλό ποσοστό του πληθυσμού δίνει ασυμπτωματική νόσο, μιλάμε κυρίως για την Όμικρον. Το κύμα της Όμικρον είναι πολύ οξύ παντού στον κόσμο. Η Όμικρον φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα σε κόσμο με ήδη υποκείμενα νοσήματα, ενώ η ήπια νόσος από Όμικρον δεν ισχύει στους ανεμβολίαστους» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης κατά τη σημερινή του παρουσία στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Ακόμη, απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό των παιδιών, καθώς σημείωσε ότι πάνω από 30% των νέων κρουσμάτων είναι παιδιά σχολικής ηλικίας. 
 

Δημόπουλος: Τι είναι τα πρωτεϊνικά εμβόλια και πόσο αποτελεσματικά είναι  
 

Για τα πρωτεϊνικά εμβόλια μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θανάσης Δημόπουλος, με αφορμή την παραλαβή 474.000 δόσεων του πρωτεϊνικού εμβολίου Navaxax. Όπως εξήγησε τα πρωτεϊνικά εμβόλια φαίνεται ότι είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά τη βαριά νόσηση και το θάνατο και επειδή είναι παλαιότερης τεχνολογίας φαίνεται ότι μπορεί να καλύπτουν επαρκέστατα και μεταλλαγμένα στελέχη. 

«Θα έχουμε σύντομα τα πρωτεϊνικά εμβόλια που παράγονται με τον κλασικό τρόπο, όπως αυτά που έχουμε υποβληθεί όλοι για παιδικές ασθένειες, για τους συμπολίτες μας που ανησυχούν για τα εμβόλια mRNA που πιστεύουν ότι δήθεν θα επηρεάσει το DNA τους. Στην ουσία τι κάνουμε; Βάζουμε μέσα στον οργανισμό ένα κομματάκι του ιού μαζί με ένα ενισχυτικό για να αναπτύξει ο οργανισμός αντισώματα σε αυτό το κομματάκι του ιού», είπε ο κ. Δημόπουλος.

 Ο κ. Δημόπουλος διευκρίνισε ότι όσο έχουμε περιοχές που παραμένουν ανεμβολίαστες, ιδιαίτερα στην Αφρική, δεν μπορούμε να πούμε ποτέ ότι θα ησυχάσουμε από τον κορωνοϊό. Ελπίζουμε να γίνει ενδημική μορφή στην Ευρώπη και να προχωρήσει ο εμβολιασμός στα αναπτυσσόμενα κράτη.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.