- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δικαιωμένοι δηλώνουν οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, καθώς παρότι η απεργία εναντίον της αξιολόγησης κρίθηκε παράνομη από το Εφετείο, το δικαστήριο αποφάνθηκε για το ποιο όργανο της συνομοσπονδίας είναι αρμόδιο για να προκηρύξει απεργία.
Η κυβέρνηση ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία επειδή η απόφαση για την προκήρυξή της δεν ελήφθη από τη γενική συνέλευση - συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, που αποτελείται από 800 μέλη και ως εκ τούτου είναι «δυσκίνητο» ως προς τη σύγκλησή του, αλλά από την Εκτελεστική Επιτροπή. Πλέον, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η απεργία μπορεί να προκηρύσσεται από ένα ενδιάμεσο όργανο, το Γενικό Συμβούλιο, το οποίο συγκαλείται τακτικά σχεδόν σε μηνιαία βάση.
Η εργατολόγος και δικηγόρος της ΑΔΕΔΥ, Μαρία Τσίπρα, σχολίασε πως «αισθανόμαστε δικαιωμένοι επειδή είναι πολύ πιο εύκολη και πιο απλή η διαδικασία προκήρυξης της απεργίας σε σχέση με όσα απαιτούσε η κυβέρνηση», ενώ σήμερα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα της συνομοσπονδίας για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Να σημειωθεί ότι στο μεταξύ κατατέθηκε τροπολογία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με στελέχη της ΑΔΕΔΥ να εκτιμούν ότι αναγνωρίζονται οι ενστάσεις της τόσο όσον αφορά τους χρόνους αξιολόγησης, όσο και για την αντιμετώπιση των υπαλλήλων που θα αξιολογηθούν σε χαμηλή κλίμακα, καθώς στην τροπολογία αναφέρεται ότι δεν θα επέλθει δυσμενής μεταβολή ούτε μισθολογικά ούτε σε εργασιακά. Στις 10 Οκτωβρίου θα συζητηθεί η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.