Ελλαδα

Αγγίζουν τις 50.000 τα κρούσματα σήμερα - Ήταν 34.000 στις 11

Νέο αρνητικό ρεκόρ ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να φθάσουν τις 50.000, καθώς μέχρι τις 11.00 ήταν 34.000, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ.

Τα νέα κρούσματα σήμερα Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 αναμένεται να φθάσουν τις 50.000, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ. Εφόσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Μέχρι τις 11.00 το πρωί τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 34.000.

Σημειώνεται ότι στις 14.00 μετά το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποφασίσει για το πότε θα ανοιξουν τα σχολεία. Εδώ και ημέρες σε διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και σημεία όπου βρίσκονται τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σχηματίζονται ατέλειωτες ουρές για ένα rapid test.

Οι φόβοι για νέο «μαύρο» ρεκόρ στα κρούσματα σήμερα είναι μεγάλοι, με την κυβέρνηση να δίνει έμφαση στον εμβολιασμό και την περαιτέρω αύξηση του testing. Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται η υπουργική απόφαση για τη νέα τιμή στα PCR test, «κοντά στα 50 ευρώ», όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις