Ελλαδα

Mίνα Γκάγκα: Να ανοίξουν τα σχολεία

Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι κλειστά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Αναπληρώτρια Υπ. Υγείας Μίνα Γκάγκα υποστήριξε ότι θα πρέπει να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία παρά την διασπορά της Όμικρον.

Η Αναπληρώτρια Υπ. Υγείας Μίνα Γκάγκα μίλησε για την εξάπλωση της πανδημίας, την Όμικρον, το αυξημένο ενδιαφέρον πολιτών για τεστ και το άνοιγμα των σχολείων. 

«Αρχικά έτσι είχε ειπωθεί, δεν φαίνεται όμως τα παιδιά να είναι πιο ευάλωτα στην μετάλλαξη Όμικρον. Βλέπουμε μεγάλη μεταδοτικότητα, αλλά ήπια νόσηση», απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το αν τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στη μετάλλαξη Όμικρον και σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1:

«Εγώ είμαι πάντα από αυτούς που λένε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και είναι πολλοί οι λόγοι. Στο σχολείο τα παιδιά κάνουν τεστ, φοράνε μάσκα, είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, σε σχέση με το να είναι στην παιδική χαρά, όπως είδα χθες που πέρασα από μια παιδική χαρά. Είναι απαραίτητο και για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι κλειστά τα σχολεία. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το επίπεδο του 70% στον γενικό πληθυσμό σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, έχουν ανέβει τα επίπεδα του εμβολιασμού και έχουμε καθημερινά πολλά ραντεβού. Φαίνεται ότι η Όμικρον περνάει πιο ήπια από την Δέλτα, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι», σημείωσε αναφορικά με τον εμβολιασμό και τις μεταλλάξεις.

Ενώ για το ερώτημα των ημερών, αν δηλαδή η Όμικρον μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας, εξέφρασε την πεποίθηση πως «πιστεύω ότι είμαστε στο τέλος του κορωνοϊού, διότι η Όμικρον είναι περισσότερο μεταδοτική και με πιο ήπια νόσηση, αλλά δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, διότι βλέπετε πως και η γρίπη που την έχουμε 100 χρόνια κάθε τόσο κάνει εξάρσεις. Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί οι άνθρωποι, κυρίως οι μεγαλύτερης ηλικίας».

Αύριο στις 14:00 η συνεδρίαση της επιτροπής για τα σχολεία

Αύριο στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής για τα σχολεία ενώ αμέσως μετά αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον Yπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Γκάτσιος με συνεχείς συσκέψεις ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς για την κυβέρνηση, στη διάρκεια των οποίων εξετάζονται τα τελευταία δεδομένα στο μέτωπο του στελέχους Όμικρον, η πορεία των δεικτών της πανδημίας, αλλά και η πορεία των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ