Ελλαδα

Από αύριο στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα νέα μέτρα

Ρεβεγιόν στην εστίαση ως τις 2 το ξημέρωμα και χωρίς μουσική

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα μέτρα που θα ίσχυαν από την ερχόμενη Δευτέρα επισπεύδονται και θα αρχίσουν να ισχύουν από αύριο πρωί.

Ανατροπή έφερε η έκρηξη με τις 21.000 κρούσματα κορωνοϊού, με τα μέτρα που θα ίσχυαν από την ερχόμενη Δευτέρα να επισπεύδονται και να ισχύουν από αύριο πρωί.

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι να εφαρμοστεί εδώ και τώρα το πακέτο μέτρων που είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα αρχής γενομένης από αύριο στις 6 το πρωί.

Να σημειωθεί ότι στις 13:00 συνεδριάζουν οι ειδικοί και είναι εξαιρετικά πιθανό να προτείνουν και νέα μέτρα εκτός αυτών που έχουν ληφθεί ήδη. Αυτό που επίσης θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι οι ειδικοί να προτείνουν να σταματήσει η μουσική στα κέντρα διασκέδασης και στην εστίαση.

Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων αναμένεται να γίνουν στις 3 το μεσημέρι από τον Θάνο Πλεύρη.

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από αύριο στις 6 το πρωί

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστσισμός.
  • Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια το όριο είναι έως έξι άτομα, ενώ θα ισχύουν μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
  • H μουσική σε πρώτη φάση δεν θα απογορευτεί, ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα κόβεται.
  • Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών, ενώ στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Θα υπάρξει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

Ρεβεγιόν στην εστίαση με... όριο τις 2 τη νύχτα

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τις ειδικές συνθήκες της συγκεκριμένης ημέρες οι ειδικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν μια μικρή παράταση στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης, μέχρι τις 2 τη νύχτα και αυτό χωρίς μουσική από τις 18:00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ