- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καιρός: Καταιγίδες, χιόνια και παγετός την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
Καιρός: Καταιγίδες, χιόνια και παγετός αναμένονται για την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου.
Καταιγίδες, χιόνια και παγετός αναμένονται για σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου. Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και της Θράκης.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απόγευματινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 και κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικά τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει έως τους 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα αυξηθούν.
- Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις βραδινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες όμως τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις απογευματινές ώρες στα 6 και στην κεντρική Μακεδονία στα 7 και πρόσκαιρα στα 8 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος, τις βραδινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Στα νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες και πιθανώς στα θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
- Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και κατά τόπους 5 μποφόρ ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά στα 6 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια στα 8 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης λίγα χιόνια.
- Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες στα βόρεια.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΕΥΒΟΙΑ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια 8 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.