Ελλαδα

Meteo: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στα δυτικά -Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Τι αναφέρει επίσης ο Σάκης Αρναούτογλου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / EUROKINISSI)
Καιρός (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως σε Ιόνιο και παράκτιες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών - Η πρόβλεψη του meteo για τον σημερινό καιρό.

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένονται το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά οι οποίες έως το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ στη συνέχεια φαινόμενα αναμένονται και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για το Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα στα δυτικά, νότια και βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στο Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 14, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο από 4 έως 14, στην Ανατολική Στερεά από 9 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 9 έως 13, στην Πελοπόννησο από 8 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 17, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 18 και στην Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ. Στον Σαρωνικό και τον Νότιο Ευβοϊκό οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις από 5 έως 7 μποφόρ και από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στον Θερμαϊκό οι νοτιανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Πάνω από 100 χιλιοστά βροχής κατά τόπους στα δυτικά έως το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021

Στον Πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οποίοι κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου. Όπως φαίνεται σε αυτόν τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας με την μέγιστη βροχόπτωση να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά).

Πάνω από 100 χιλιοστά βροχής κατά τόπους στα δυτικά έως το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021  Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=2042
© Meteo

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Για σοβαρή επιδείνωση του καιρού το Σάββατο με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς κατά τόπους άνεμους προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστώντας την προσοχή.

Στην δυτική βορειοδυτική χώρα αναμένονται από νωρίς έντονα φαινόμενα λόγω νέου βαρομετρικύ χαμηλύ -το κέντρο του οποίου θα στροβιλίζεται λίγο πιο δυτικά βορειοδυτικά από τη χώρα- και καθώς μέσα στην ημέρα θα κινείται ανατολικότερα θα στέλνει ολοένα και περισσότερες βροχές στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι θυελλώδεις νοτιάδες. Οι πολύ νότιες περιοχές δεν θα επηρεαστούν τόσο έντονα από τα ισχυρά φαινόμενα αλλά οι άνεμοι θα είναι εξίσου ενισχυμένοι.

Στην Αττική προβλέπονται από νωρίς πολύ ισχυροί νοτιάδες με συννεφιές που θα δίνουν τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα γίνουν περισσότερες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση. Ο άνεμος τοπικά μπορεί να φτάσει και τα 10 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και γύρω απ’ τον Θερμαϊκό κόλπο το πρωί οι δυνατοί νοτιάδες δεν θα αφήσουν να εκδηλωθεί κάτι δυνατό από πλευράς φαινομένων εκτός από τοπικές μπόρες. Περισσότερες βροχές θα έχουμε στους ορεινούς όγκους και στα πολύ δυτικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Προς το απόγευμα που οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν θα έχουμε ένα πέρασμα από πιο δυνατές μπόρες, βροχές και καταιγίδες ενώ από το βράδυ  ο καιρός θα ξεκινήσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι πολύ ισχυροί, δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία στους 5 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.