- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η βασική αιτία του δυστυχήματος στο Κερατσίνι ήταν η έλλειψη ή η βλάβη των φωτοκυττάρων ασφαλείας αναφέρουν ειδικοί του κλάδου.
Η βασική αιτία του δυστυχήματος στο Κερατσίνι ήταν η έλλειψη ή η βλάβη των φωτοκυττάρων ασφαλείας αναφέρουν ειδικοί. Αυτοί οι μικροσκοπικοί αισθητήρες είναι η σημαντικότερη συσκευή ασφαλείας των τηλεχειριζόμενων γκαραζοπορτών.
Τα φωτοκύτταρα λειτουργούν σε ζευγάρια, το ένα είναι ο πομπός και το άλλο ο δέκτης. Συνδέονται στον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου της κίνησης του μοτέρ και δημιουργούν μεταξύ τους μία αόρατη δέσμη φωτός ώστε όταν κάτι τη διακόψει, η γκαραζόπορτα σταματάει να κινείται ή αντιστρέφει την κίνησή της.
Ακόμα και το μικρό κοριτσάκι γνώριζε τη λειτουργία των φωτοκυττάρων και τη στιγμή που έκλεινε η πόρτα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έβαλε το χεράκι του μπροστά στο φωτοκύτταρο αλλά η γκαραζόπορτα δε σταμάτησε.
Τα ερωτήματα είναι πολλά:
- Υπήρχαν φωτοκύτταρα ασφαλείας;
- Εάν υπήρχαν και λειτουργούσαν σωστά, γιατί δε σταμάτησε η πόρτα;
- Υπήρχαν φωτοκύτταρα αλλά επειδή χάλασαν είχαν αποσυνδεθεί και δεν αντικαταστάθηκαν αμέσως;
- Υπήρχαν διπλά φωτοκύτταρα μέσα και έξω από την γκαραζόπορτα;
- Από που δινόταν η εντολή κλεισίματος και ανοίγματος της γκαραζόπορτας;
- Υπάρχει φύλακας που χειρίζεται την γκαραζόπορτα από τηλεχειριστήριο ή από μπουτόν;
- Εάν η εντολή να ανοίξει η γκαραζόπορτα δίνεται κάθε φορά από κάποιον υπάλληλο ή φύλακα στην είσοδο, η εντολή κλεισίματος δίνεται πάλι από τον ίδιο ή γίνεται αυτόματα μέσω ρύθμισης του μηχανισμού;
- Εάν ναι, ο φύλακας επιβλέπει την γκαραζόπορτα όσο αυτή κινείται;
Σύμφωνα με τα γεγονότα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι:
- Υπήρχαν φωτοκύτταρα μόνο στην εξωτερική πλευρά τα οποία, εκ του αποτελέσματος, είχαν αποσυνδεθεί και δε λειτουργούσαν. Σε διαφορετική περίπτωση, η πόρτα θα είχε αντιστρέψει την κίνησή της όταν το κοριτσάκι έβαλε μπροστά το χέρι του.
- Δεν υπήρχε δεύτερο ζεύγος φωτοκυττάρων στην εσωτερική πλευρά, εκεί που στεκόταν το κοριτσάκι. Άρα το σημείο κλεισίματος της γκαραζόπορτας δεν ήταν ασφαλισμένο.
- Δεν υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα με λάστιχο ασφαλείας σε μια τόσο μεγάλη συρόμενη γκαραζόπορτα με τόσο συχνές διελεύσεις. Το λάστιχο αυτό τοποθετείται στο τελείωμα της πόρτας, σε όλο το ύψος της. Εμπεριέχει ντίζα την οποία όταν κάτι την ακουμπήσει, αντιστρέφει την κίνηση της γκαραζόπορτας ή τη σταματά.
- Δεν υπήρχε φανός προειδοποίησης και σειρήνα. Όσο κάτι εμποδίζει την γκαραζόπορτα να κλείσει, το σώμα του παιδιού στην προκειμένη περίπτωση, ο φανός και η σειρήνα λειτουργούν συνεχώς προειδοποιώντας τον φύλακα.
- Το μοτέρ δε διέθετε σύστημα αναγνώρισης εμποδίου ώστε ακόμα και με τις παραπάνω ελλείψεις, το μοτέρ να μη συνεχίσει να κλείνει την πόρτα. Αναγνωρίζοντας το εμπόδιο, το μοτέρ θα έπαυε τη λειτουργία του ή θα αντέστρεφε την κίνηση της πόρτας.
- Η γκαραζόπορτα δεν είχε καμία επιτήρηση όταν λειτουργούσε. Αυτό μαρτυρά και το δημοσίευμα: «Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, στις 17:30 ο υπάλληλος πάτησε το κουμπί για να κλείσει η πόρτα του εργοστασίου και κατευθύνθηκε προς το εσωτερικό της αποθήκης, αφήνοντας τη μετακινούμενη πόρτα χωρίς επίβλεψη».
Την ίδια ώρα, σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε η εταιρεία ELBISCO Α.Ε. σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 8 κοριτσιού στο Κερατσίνι.
Η ανακοίνωση της ELBISCO αναφέρει τα εξής:
«Η εταιρεία ELBISCO AE και οι άνθρωποί της εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους για το πρόσφατο τραγικό συμβάν, της 17-11-2021, που οδήγησε στον θάνατο το άτυχο 8χρονο κορίτσι.
Οι επιχειρήσεις (εταιρείες του ομίλου Σαραντόπουλου) στις εγκαταστάσεις των οποίων, στο Κερατσίνι Πειραιώς, συνέβη το φρικτό γεγονός, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την εταιρία ELBISCO AE και τη μάρκα ΑΛΛΑΤΙΝΗ (μετοχική, επιχειρηματική, εμπορική, συνεργασίας ή άλλη)».
«Η εταιρεία μας, εδώ και πολλές δεκαετίες, παράγει τα αναγνωρισμένα προϊόντα της (μπισκότα, κέικ, αλμυρά κράκερ και άλευρα τελικού καταναλωτή), υπό το σήμα φήμης ΑΛΛΑΤΙΝΗ, αποκλειστικά στα δύο εργοστάσιά της στο Πικέρμι Αττικής και στην Γλύφα Χαλκίδας.
Επισημαίνουμε, τέλος, ότι μια εκ των προαναφερόμενων, εδρευουσών στο Κερατσίνι Πειραιώς, επιχειρήσεων χρησιμοποιεί σε προϊόντα παραγωγής της (χονδρικής εμπορίας και προοριζόμενα για επαγγελματική χρήση) το σήμα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, εναντίον της θέλησης της εταιρείας μας η οποία, για τον λόγο αυτό, έχει άμεσα, ήδη από το έτος 2015, προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και ευρίσκεται σε αντιδικία με την άνω επιχείρηση» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση
.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ