Ελλαδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα «τάγματα των αντιδιασωληνωτών»

Εισβάλλουν στα νοσοκομεία

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλίνη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Eurokinissi
Κλίνη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Eurokinissi

Παρέμβαση της δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελίες για εισβολή σε νοσοκομεία ομάδων ατόμων με σκοπό να εμποδίσουν τις διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν καταγγελίες νοσοκομειακών ιατρών για εισβολή σε νοσοκομεία ομάδων ατόμων με σκοπό να εμποδίσουν τις διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό.

Οι καταγγελίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Real News και με αφορμή τα όσα υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες για ύπαρξη «ταγμάτων αντιδιασωληνωτών» η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Ιωακείμ Κασωτάκης και μεταξύ άλλων θα ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της παραβίασης των μέτρων κατά της COVID 19 και της βίας κατά υπαλλήλων.

Το πρώτο περιστατικό εφόδου σε νοσοκομείο σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όταν περίπου 15 άτομα εισέβαλαν διαμαρτυρόμενα για τη διασωλήνωση ηλικιωμένου. Έκτοτε, τα αντίστοιχα περιστατικά έχουν πληθύνει, καθώς έχουν σημειωθεί στο Θριάσιο, στο Αττικό, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και αλλού. 

Το τελευταίο περιστατικό με αρνητές να εισβάλλουν σε νοσοκομείο σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.