Ελλαδα

Τι εκτιμά ο καθηγητής Τζανάκης για την πορεία της πανδημίας

Πότε θα αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μίλησε ο Νίκος Τζανάκης καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην εκτίμηση του ότι τα ημερήσια κρούσματα θα ξεπεράσουν τα σημερινά επίπεδα και ενδέχεται να αγγίξουν τα 10.000 ή 11.000 χιλιάδες σε μία ημέρα προχώρησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Προς το τέλος Νοεμβρίου θα ανεβούμε πάνω από τα 9.000 κρούσματα κατά μέσο όρο και σύμφωνα με τα μοντέλα μας μπορεί σε μια ημέρα να δούμε 10.000-11.000 κρούσματα», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είπα ότι περιμένω μόλυνση 1.000.000 ανεμβολίαστων και λοιδορήθηκα. Το είπα διότι το στέλεχος αυτό είναι πολύ μεταδοτικό. Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό το επόμενο διάστημα. Συνεπώς θα περιμένουμε η πανδημία με αλλεπάλληλα πανδημικά κύματα και εξάρσεις να “εμβολιάσει” με φυσική λοίμωξη τους ανεμβολίαστους και έτσι κάπως θα σβήσει η πανδημία. Βεβαίως με ένα τίμημα, μεγάλο εάν επιλέξουμε να μην εμβολιαστούμε. Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτό, είναι προδιαγεγραμμένο τι θα γίνει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον αριθμό των διασωληνωμένων τόνισε ότι αυτός δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 600, ενώ σχετικά με το τωρινό πανδημικό κύμα σημείωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την κορύφωση του αλλά για σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Σχετικά με τους θανάτους διευκρίνισε ότι λόγω του εμβολίου δεν θα φτάσουμε σε τριψήφιο αριθμό όπως πέρσι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ