Ελλαδα

Λινού: Οι μαθητές που νοσούν μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα

Τι συμβούλεψε τους γονείς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε 100 με 150 άτομα θα μεταφέρουν τον κορωνοϊό όσοι μαθητές νοσήσουν μετά το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με την Αθηνά Λινού.

Για ακόμα μία φορά η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το προσεχές άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, η κα Λινού χαρακτήρισε «δύσκολο» το ξεκίνημα, σημειώνοντας πως «τα παιδιά που πηγαίνουν στο Δημοτικό δεν μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού».

«Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία» πρόσθεσε. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως εξέφρασε την αντίθεσή της στο σχέδιο για το πότε θα κλείνει ένα σχολικό τμήμα.

Να θυμίσουμε πως ένα τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης μόνο εφόσον εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα στο 50%+1 των μαθητών του.

Εν συνεχεία, η κα Λινού υπογράμμισε το ρίσκο από το άνοιγμα των σχολείων λέγοντας πως «οι μαθητές, που θα νοσήσουν, θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα. Η αρχή της διασποράς θα γίνει από το στενό οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών και τις καθημερινές τους επαφές».

Μάλιστα, συμβούλεψε τους γονείς «να αγοράσουν από σήμερα τις μάσκες και να κάνουν από σήμερα πρόβες, ώστε να συνηθίσουν να τις φορούν».

Καταλήγοντας, η καθηγήτρια επεσήμανε πως είναι «μεγάλο λάθος» η προτροπή για την αποφυγή του εμβολιασμού στα παιδιά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις