Ελλαδα

Μαγιορκίνης: Σε ένα μήνα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας

Τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ενημέρωση της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών.

Από τον Γκίκα Μαγιορκίνη πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/9) η καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο καθηγητής σημείωσε ότι σε ένα μήνα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας

«Η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης και τάση συρρίκνωσης» στην Ελλάδα, τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι το πώς θα κινηθεί η πανδημία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αναφέρθηκε στην επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές και την άλλου τύπου κινητικότητα, αιτιολογώντας τα σημάδια της σταθεροποίησης που παρατηρούνται. «Αναμένουμε υψηλότερο τείχος ανοσίας μετά τον εμβολιασμό και των νέων, που συμβάλλει στον έλεγχο που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες. Σε ένα μήνα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας». 

«Αν είχαμε 10% περισσότερο ποσοστό εμβολιασμού θα είχαμε περίπου 100 διασωληνωμένους τώρα. Ο εμβολιασμός δεν αύξησε τις μεταλλάξεις. Δεν υπάρχει συσχέτιση να αυξάνει τη δημιουργία μεταλλαγμένων στελεχών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ