Ελλαδα

Το post της ημέρας: Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη για τους ανεμβολιάστους γιατρούς

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη για τους γιατρούς που δεν εμβολιάζονται και για τους γιατρούς που είναι κάτι πολύ περισσότερο από ήρωες.

«Έχουμε υδραυλικούς, δασκάλους, γιατρούς, επειδή η κοινωνία μας αποφάσισε οτι χρειάζεται αυτά τα επαγγέλματα, προκειμένου να διασφαλίζεται η κάλυψη των σχετικών μας αναγκών και η συλλογική μας ευημερία.
Έτσι, δίνουμε τη δυνατότητα σε κάποιους να μπορούν να αναλάβουν τον κοινωνικό ρόλο του γιατρού. Για αυτό η Πολιτεία ιδρύει ιατρικές σχολές, για αυτό υπάρχει αριθμός φοιτητών που μπορεί να φοιτήσει σε αυτές κλπ. Περιμένουμε λοιπόν να ακολουθούν οι γιατροί τους νομους της Επιστήμης και να τηρούν τους κανόνες, τις προϋποθέσεις και τα υψηλά στάνταρντ που έχουμε θέσει για τον κοινωνικό τους ρόλο. Ταυτόχρονα, αναμένουν κι εκείνοι απο μας να τηρούμε το σύνολο των υποχρεώσεων μας ως πολίτες.
Οι γιατροί που δεν εμβολιάζονται για τον covid ενω υπάρχει ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, διεκδικούν να ασκούν τον κοινωνικό τους ρόλο παραβιάζοντας τους κανόνες που εχει θέσει η κοινωνία και βέβαια η Επιστήμη. Σπάνε το κοινωνικό συμβόλαιο. Το ίδιο κάνουν και οι πολίτες που αθετουν τα μέτρα δημόσιας υγείας και απορρίπτουν τον εμβολιασμό.
Και μένουν εκείνοι οι γιατροί που τηρούν το κοινωνικό συμβόλαιο, να παλεύουν ακατάπαυστα εδω και δύο χρόνια με τον Θάνατο.
Αυτούς τους ανθρώπους τους σκεφτόμαστε καθόλου; Έχουμε αναλογιστεί τι σημαίνει να δουλεύεις ακατάπαυστα πέρα απο τα όρια σου εδω και δυο χρόνια για να σώσεις ζωές κινδυνεύοντας να νοσησεις ο ίδιος, να μεταδώσεις τον ιό στην οικογένεια σου; Εχουμε σκεφτεί ότι μπορεί και οι ίδιοι ή τα παιδιά τους να πάσχουν ήδη απο κάποιο νόσημα και την ωρα που παλεύουν να σώσουν τη μάνα και τον πατέρα μας, ζουν με τη φρικτή αγωνία να μη γίνουν αιτια να κινδυνέψουν οι δικοι τους;
Όχι, δεν ειναι ήρωες αυτοί που εξακολουθούν να τηρούν το κοινωνικό συμβόλαιο σε αυτές τις συνθήκες. Ο ηρωισμός είναι μια στιγμιαία πράξη υπέρβασης ορίων.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βλέπουν την ΠΟΕΔΗΝ, τους συναδέλφους τους, τους πολίτες να αθετουν την κοινωνική συμφωνία, αλλά συνεχίζουν να εκτελούν πιστα το καθήκον τους, ειναι η ελπίδα της χώρας.
Αυτοί την κρατούν ζωντανή, αυτοί μας κρατούν ζωντανούς. Ας ξέρουν τουλάχιστον οτι κάποιοι το αναγνωρίζουμε».

 

 


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.