Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών σε μια εβδομάδα

Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Μοderna © AΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Εμβόλιο Μοderna © AΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: Έκκληση για μαζικό εμβολιασμό - Οι αριθμοί αργά αλλά σταθερά αυξάνονται.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στη σκιά των 4.608 κρουσμάτων κορωνοϊού που κατέγραψε χθες Τρίτη 24 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ, έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα

Ο καθηγητής, μιλώντας στο OPEN, είπε χαρακτηριστικά ότι αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους.

«Η πραγματικότητα είναι πολύ σαφής έχουμε δύο πληθυσμούς ενηλίκων στη χώρα μας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους. Άρα δεν θα αποτελούσε θέμα επικαιρότητας» ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: 

«Οι αριθμοί αργά αλλά σταθερά αυξάνονται. Για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης υπάρχει συζήτηση στην παγκόσμια κοινότητα. Eίναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι, 32 πέθαναν χθες (σ.σ. Τρίτη 24 Αυγούστου), είναι ανεμβολίαστοι, έχουμε ένα κομμάτι πληθυσμού που πεισματικά λέει ότι θέλει να ακούει μόνον δοξασίες και όχι τους επιστήμονες. Αν δεν εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχουμε διαρκώς νέες μεταλλάξεις».

Λινού: Μάσκα για όλους παντού

Νωρίτερα, η κα Λινού σημείωσε πως «ακόμη και σε COVID free χώρους που θα είναι μόνο εμβολιασμένοι, υπάρχει κίνδυνος καθώς εάν υπάρξει πληρότητα 100%, αυτό οδηγεί σε συνωστισμό ατόμων που μπορούν να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό».

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε ότι «τα μέτρα χρειάζονται. Τα μέτρα, βέβαια, όπως παρουσιάστηκαν χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις και χρόνο για να δούμε ότι θα αποδώσουν» και πρόσθεσε:

«Άκουσα ότι σε ορισμένες δραστηριότητες οι εργοδότες εάν δεχτούν μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% κάλυψη. Αυτό οδηγεί σε συνωστισμό ατόμων που δεν κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο ή να μπουν στην εντατική, αλλά κινδυνεύουν να την μεταδώσουν και να την μεταφέρουν στο σπίτι τους ή στα μέσα μεταφοράς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.