Ελλαδα

Βασιλακόπουλος για κορωνοϊό: Έχουμε πάθει ανοσία στον θάνατο

«20 θάνατοι κάθε μέρα είναι σαν να πεθαίνει μισό λεωφορείο», είπε ο καθηγητής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο μετρό Συντάγματος
Πολίτες με μάσκα στο μετρό Συντάγματος © EUROKINISSI / TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Οι καθημερινοί θάνατοι από τον κορωνοϊό και η ανοσία στον θάνατο - Πώς θα ανακόψουμε την πορεία του ιού.

«Αντί να πάθουμε ανοσία λόγω κορωνοϊού, έχουμε πάθει ανοσία στον θάνατο», δήλωσε σήμερα (18/8) ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «κάθε μέρα έχουμε 20 θανάτους και η κοινωνία το θεωρεί φυσιολογικό. 20 θάνατοι είναι σαν να πεθαίνει μισό λεωφορείο. Θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το περιορίσουμε». 

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι η μόνη λύση για να περιορίσουμε την εξέλιξη του κορωνοϊού είναι να εμβολιαστούμε όλοι άμεσα με τα υπάρχοντα εμβόλια και ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που κάναμε αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά.  Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υπάρχει φάρμακο και κανένα εμβόλιο που να είναι 1000% αποτελεσματικό. 

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε πως όταν εμβολιάζεται κάποιος ο οργανισμός εκτίθεται σε μια πρωτεΐνη, στην πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοιού. «Ας υποθέσουμε ότι δεν εμβολιαστείς, και κολλήσεις φυσικά κορωνοϊό και αναρρώσεις. Τότε έχεις εκτεθεί και στην πρωτεΐνη ακίδα που σε εκθέτει το εμβόλιο και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορωνοιού. Κάποιος που κόλλησε και ανάρρωσε φοβάται τι θα συμβεί σε 5 χρόνια μετά επειδή έχει εκτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα;» είπε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.