Ελλαδα

Ιταλικό περιοδικό υμνεί τη γαστρονομία της Ρόδου

14σελιδο αφιέρωμα με τίτλο «Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ιταλικό αφιέρωμα αποτελεί το πρώτο μιας σειράς δημοσιευμάτων για τη γαστρονομία της Ρόδου.

Με εντυπωσιακό αφιέρωμα δέκα τεσσάρων σελίδων που φέρει τον τίτλο: «Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού» («Rodi, ilgustodell' estate») κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του μήνα Αυγούστου 2021, του μηνιαίου περιοδικού ταξιδίων BELL' EUROPA.

Το αφιέρωμα αποτελεί το πρώτο μιας σειράς δημοσιευμάτων για τη γαστρονομία του νησιού, που θα ακολουθήσουν και σε άλλα ιταλικά περιοδικά ποικίλης ύλης.  

Τα εξαιρετικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα, είναι αποτέλεσμα ενός ταξιδίου που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021. 


Εκτός από τη Ρόδο, οι συντάκτες του περιοδικού επισκέφτηκαν και τη Χάλκη, με την δημοσίευση του αντίστοιχου άρθρου να αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

 

Στόχος του ταξιδίου ήταν να προβληθεί ένας δημοφιλής -στους Ιταλούς- καλοκαιρινός προορισμός από μία διαφορετική και λιγότερο γνωστή οπτική - αυτή των γαστρονομικών εμπειριών. 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η δημοσιογράφος Vannina Patanè και ο φωτογράφος Massimo Ripani, επισκέφτηκαν πολλά και διαφορετικά εστιατόρια και ταβέρνες, μίλησαν με τους ιδιοκτήτες τους, άκουσαν τις ιστορίες τους και δοκίμασαν παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα πιάτα φτιαγμένα με γνήσια τοπικά προϊόντα.

Επιπλέον, ξεναγήθηκαν σε τοπικά οινοποιεία, στους τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς και τίμησαν με την παρουσία τους την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της ενδοχώρας του νησιού. 

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήθος χρηστικών πληροφοριών για τις αντίστοιχες περιοχές, που η Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας παρείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ