- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η μισή Κρήτη είναι ανεμβολίαστη, κάτοικοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός και τα νοσοκομεία γεμίζουν ασθενείς, αναφέρει ο διευθυντής ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.
Για τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κρήτη με τον κορωνοϊό μίλησε ο Δημήτρης Γεωργόπουλος. Εδώ και αρκετό καιρό τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη είναι εκατοντάδες καθημερινά. Σε μίνι lockdown με νέα μέτρα βρίσκεται το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα Χανιά.
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και συντονιστής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στα νοσοκομεία.
Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι δεν αποτελεί έκπληξη η μεγάλη επιδείνωση των υγειονομικών δεικτών στην Κρήτη, καθώς μεγάλο ποσοστό των πολιτών είναι ανεμβολίαστο. «Εμβολιαστείτε αν και πιστεύω ότι ήδη είναι αργά. Εκείνο που θα μπορούσα να πω είναι να εμβολιαστείτε τουλάχιστον με το μονοδοσικό εμβόλιο, ώστε σε δύο εβδομάδες να έχετε πλήρη κάλυψη. Είναι αργά πια, πολύ αργά» προειδοποιεί. Και συνεχίζει, υπογραμμίζοντας: «Χθες στα Χανιά εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση 150 άτομα μόνο. 150 άτομα. Οι εμβολιασμοί -πρώτη δόση- χθες στη χώρα ήταν 7.000 άτομα, δηλαδή νούμερα με τα οποία δεν θα πάμε πουθενά από τον Σεπτέμβριο».
Όπως αναφέρει, το φθινόπωρο το Σύστημα Υγείας θα πιεστεί, καθώς θα αυξάνονται οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Αντέννα Δυτικής Κρήτης 97,1, ο κ. Γεωργόπουλος υπεραμύνθηκε της άποψης που έχει ήδη εκφράσει δημόσια ότι δηλαδή η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη δεν σχετίζεται με τον Τουρισμό.
«Δεν έχω δει ασθενή εκτός Κρήτης. Όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύουμε είναι από την Κρήτη. Δεν υπάρχει ξένος που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο» δηλώνει.
Κορωνοϊός στην Κρήτη: Κάτοικοι συμπεριφέρονται λες και δεν υπάρχει κορωνοϊός
«Είναι σαν να μην έχουμε πανδημία. Σας πληροφορώ ότι για αυτόν τον λόγο δεν βγαίνω ή όταν βγω, θα βγω με συγκεκριμένα άτομα και σε συγκεκριμένα μέρη όπου θα μπορώ να ελέγχω το τι συμβαίνει. Επειδή ξέρω τι σημαίνει να νοσήσει κάποιος με COVID» ξεκαθαρίζει.
Και εξηγεί: «Η εικόνα δεν είναι καλή, με την έννοια ότι τα κρεβάτια που παραμένουν για ασθενείς με κορωνοϊό είναι πολύ λίγα πια. Είναι κάτι, όμως, που το περιμέναμε. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Το περιμέναμε εδώ και δύο μήνες, γιατί αυτήν τη στιγμή στη χώρα έχει εμβολιαστεί περίπου το 50% του πληθυσμού, στην Κρήτη έχει εμβολιαστεί το 49% του πληθυσμού, άρα το 50% παραμένει ανεμβολίαστο, η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ λοιμογόνος, επομένως όλοι αυτοί, με μαθηματική ακρίβεια, θα νοσήσουν. Αν νοσήσουν όλοι αυτοί το Σύστημα Υγείας -όπως ήδη συμβαίνει- θα αρχίσει να πιέζεται. Και όταν πιεστεί το Σύστημα Υγείας υπάρχουν πολλά προβλήματα».
«Ζούμε μια παράνοια. Δεν υπάρχει επιχείρημα, δεν υπάρχει γιατί δεν εμβολιάζεται ο κόσμος... Γιατί έτσι. Γιατί αποφάσισαν κάποιοι άνθρωποι ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι παράνοια» υπογραμμίζει.
Δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία της Κρήτης για τραυματίες από τροχαία ατυχήματα
Σημειώνεται ότι στη χθεσινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 226. Ανάμεσά τους και μια 20χρονη με κορωνοϊό στην Κρήτη που διασωληνώθηκε.
«Οι ανεμβολίαστοι καταλαμβάνουν πια κλίνες που δεν μπορούμε να τις διαθέσουμε σε άλλα νοσήματα και άλλες περιπτώσεις, π.χ. Τροχαία ατυχήματα θα δυσκολευτούν να βρουν κλίνες και Μονάδες Εντατικής πια» σημειώνει ακόμη.
«Είναι παράνοια αυτό. Και μπορεί με ένα εμβόλιο να φύγει η πίεση από το Σύστημα Υγείας, άρα το σύστημα θα κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή σε ένα τροχαίο να μην ψάχνουμε να βρούμε κρεβάτια γιατί έχουν καταληφθεί από τους ασθενείς με COVID. Εχουν καταληφθεί σχεδόν όλα τα κρεβάτια της Κρήτης που είναι για COVID. Επαναλαμβάνω. Είναι μία παράνοια» συμπληρώνει.
Μιλώντας στον Αντέννα Δυτικής Κρήτης 97,1, κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν έγιναν λάθη στην επικοινωνία αναφορικά με τα εμβόλια. «Έπρεπε να ενημερώσουμε το κοινό για οποιαδήποτε παρενέργεια είχαν τα εμβόλια. Η AstraZeneca είχε συγκεκριμένες παρενέργειες αλλά εδώ και μήνες δεν εμβολιάζουμε τους ανθρώπους με AstraZeneca και το ποσοστό των παρενεργειών ήταν ελάχιστο. Αλλά παρ' όλα αυτά στην Ελλάδα δεν εμβολιάζουμε με AstraZeneca πια. Η κόρη μου εμβολιάστηκε με AstraZeneca και τα δύο μου αγόρια με Johnson&Johnson που είναι ίδιο εμβόλιο με το AstraZeneca» αναφέρει.
Ανεμβολίαστοι οι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία στην Κρήτη
«Οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εχουμε νοσηλεύσει δεκάδες. Είχαμε μόνο δύο εμβολιασμένους. Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα τέτοια που εμπόδισαν το εμβόλιο να δράσει» αναφέρει ακόμη.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), τονίζει: «Σαφώς τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά για ορισμένες κατηγορίες. Μπορεί να γίνουν υποχρεωτικά για πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων όπως έχουν γίνει στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις