Ελλαδα

Φωτιά στην Εύβοια: Κυκλωμένο από τις φλόγες το χωριό Ελληνικά

Έκκληση από τον δήμαρχο Ιστιαίας για ενίσχυση των δυνάμεων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εύβοια: Η φωτιά μαίνεται για μία ακόμη ημέρα - Οι φλόγες κύκλωσαν τα Ελληνικά - Ενίσχυση δυνάμεων ζητά ο δήμαρχος Ιστιαίας.

Μάχη εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Εύβοια, με τον δήμαρχο της Ιστιαίας να κάνει έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο που έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα. 

Το χωριό Ελληνικά βρίσκεται κυκλωμένο από τις φλόγες, με πυροσβέστες και κατοίκους να προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Κάτοικοι και παραθεριστές έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία. Νωρίτερα, η φωτιά μπήκε στα Βασιλικά, χωρίς ευτυχώς να καούν οικίες. 

Δήμαρχος Ιστιαίας: Είναι η χειρότερη μέρα - Είμαστε μόνοι μας

«Είναι η χειρότερη μέρα. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμα του. Είμαστε μόνοι μας», είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Κοντζιάς, καταγγέλλοντας ότι στο μέτωπο των Γουβών δεν επιχειρεί ακόμα κανένα εναέριο μέσο. «Το μόνο που έχουμε είναι τα μηνύματα του 112. Ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα αν χωριό για κάθε χωριό που εκκενώνεται».

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι ο κόσμος πάει εκεί που έχει κανονίσει η αυτοδιοίκηση να μεταφερθεί με ασφάλεια και πως δεν θρηνούμε θύματα γιατί οι κάτοικοι έχουν εμπειρία στις φωτιές.  

Εύβοια: Διασώθηκαν άλλοι 85 πολίτες από παραλίες

 

Στο λιμάνι Ψαροπούλι Ευβοίας μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή. Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ