Ελλαδα

Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος

Λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για ορατό κίνδυνο να «κλείσει» το νησί της Ίου έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι περισσότεροι από 30 αστυνομικοί θα μεταβούν στην Ίο από την Αττική, για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης μετά την άυξηση των κρουσμάτων στο νησί. 

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στο νησί της Μυκόνου λέγοντας ότι έχουν σταλεί περισσότεροι από 180 αστυνομικοί με νέα διοίκηση. Όπως τόνισε, τα «κορωνοπάρτι» στη Μύκονο χωρίζονται σε ιδιωτικά και επί πληρωμή, κάνοντας λόγο για εγκληματικές πράξεις που οδηγούν σε εξάπλωση του ιού.

Χρυσοχοίδης για φωτιά σε Σταμάτα – Ροδόπολη

Σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής, συνεχάρη τον επαγγελματισμό των στελεχών της Πυροσβεστικής, καθώς και την προσπάθεια των αστυνομικών «που έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στα εναέρια μέσα που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τονίζοντας πως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν επειδή η περιοχή είχε καθαριστεί.

Τέλος δήλωσε πως, επί του παρόντος, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ένας ύποπτος.

Πέτσας: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο

Λίγο νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως «στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, έτσι όπως είναι η κατάσταση, θα μπαίνουν και μετά το φθινόπωρο μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι απασχολεί την κυβέρνηση το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε κατηγορίες εργαζομένων. 

Σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Δήλωσε, μάλιστα, πως σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην περίπτωση που σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το φθινόπωρο. 

Υπάρχουν σκέψεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση, χωρίς όμως να υπάρχουν αποφάσεις. Για τους εκπαιδευτικούς, ο πρωθυπουργός το ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ότι θα υποβάλλονται σε συχνά εργαστηριακά τεστ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί προκειμένου να εισέλθουν στις τάξεις τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ