Ελλαδα

To Lupin του Netflix σχολιάζει την επιστροφή του κλεμμένου Πικάσο

«Ο Λουπέν διδάσκει ήθος»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Netflix, με μία χιουμοριστική φωτογραφία από τη σειρά Λουπέν, σχολιάζει με χιούμορ την επιστροφή του πίνακα του Πικάσο στην Εθνική Πινακοθήκη.

Την επιστροφή των κλεμμένων πινάκων του Ισπανού Πικάσο και του Ολλανδού Μοντριάν στην Εθνική Πινακοθήκη θέλησε να σχολιάσει εύστοχα και με χιούμορ η δημοφιλής σειρά Λουπέν του Netflix. Η ληστεία του 49χρονου ελαιοχρωματιστή το 2012, εξάλλου, θυμίζει έντονα κινηματογραφική ταινία και παραπέμπει στη ληστεία ενός πίνακα από τον Ασάν Ντιόπ, ήρωα της σειράς Λουπέν του Netflix. 

Πιο συγκεκριμένα, στον δεύτερο κύκλο της σειράς που κυκλοφόρησε στις αρχές του Ιουνίου, ο εκλεπτυσμένος κλέφτης και πρωταγωνιστής της σειράς Ασάν Ντιόπ, τον οποίο υποδύεται ο Ομάρ Σι, έκλεψε έναν πίνακα από το Μουσείο Ορσέ προκειμένου να τον χαρίσει στην κόρη του Πελεγκρινί. Στη συνέχεια, ο Ασάν Ντιόπ επιστρέφει τον πίνακα με την ίδια ευκολία που τον έκλεψε - ή τουλάχιστον αυτό νομίζουν στην αρχή όσοι παρακολούθησαν τη σειρά. 

Στην ανάρτηση, λοιπόν, που έκανε το Netflix πριν από λίγη ώρα και μετά την συνέντευξη Τύπου για την επιστροφή των πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου ανήκαν, έγραψε: «Ο Λουπέν διδάσκει ήθος», με μία φωτογραφία από το κινητό του Ομάρ Σι που δείχνει την είδηση της επιστροφής του πίνακα του Πισαρό στο μουσείο Ορσέ.

 

 

Πώς έγινε η κλοπή από τον 49χρονο ελαιχρωματιστή

Η κλοπή των Πικάσο και Μοντριάν το 2012, θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από ταινία η σειρά του Netflix: ο δράστης παραπλάνησε τον φύλακα προκαλώντας ψεύτικους συναγερμούς, μπήκε στην Εθνική Πινακοθήκη και άρπαξε του τρεις πίνακες. Στη συνέχεια, κάθισε στα σκαλιά που οδηγούν στο υπόγειο και με ένα μαχαίρι αφαίρεσε τα κάδρα. 

Οι κάμερες ασφαλείας της Πινακοθήκης κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη αλλά δεν ήταν δυνατόν να δουν το πρόσωπό του επειδή φορούσε σκούφο για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο δράστης δεν είχε συνεργό κατά τη διάρκεια της κλοπής. 

Ο Έλληνας δράστης που έκανε την κλοπή από το Εθνικό Μουσείο δεν ήταν συλλέκτης, αλλά είχε φίλους που ήταν στο χώρο της τέχνης και έκανε συχνά ταξίδια στην Αγγλία και την Ολλανδία. Πρόκειται για έναν γνήσιο λάτρη της τέχνης που δεν είχε πρόθεση να πουλήσει τους πίνακες. Το μόνο που ήθελε, ήταν να έχει στην κατοχή του ένα ωραίο έργο τέχνης. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ