Ελλαδα

Καβάλα: Έχασε σύζυγο και παιδί από κορωνοϊό και αυτοκτόνησε

Τον άνδρα εντόπισε νεκρό η κόρη του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καβάλα: Αγρότης έχασε τη σύζυγο και το παιδί του από κορωνοϊό και αυτοκτόνησε.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Καβάλας η είδηση ότι ένας αγρότης βρέθηκε κρεμασμένος με σκοινί μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με το kavalapost.gr το περιστατικό σημειώθηκε στο Ελαιοχώρι Καβάλας, ενώ τον αγρότη βρήκε νεκρό η κόρη του χθες, 24 Ιουνίου.

Ο συνταξιούχος αγρότης, αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του συντετριμμένος για τον χαμό της συζύγου και του γιου του από κορωνοϊό. Τον αυτόχειρα βρήκε νεκρό η ίδια του η κόρη περίπου στις 4 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης και κάλεσε βοήθεια, αλλά ήταν ήδη αργά. Η γυναίκα του αγρότη νόσησε από κορωνοϊό τον Οκτώβριο και άφησε την τελευταία της πνοή νικημένη από την νόσο τον Νοέμβριο. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου, πέθανε επίσης από κορωνοϊό ο 44χρονος γιος του αγρότη που ήταν ιερομόναχος στη Χαλκιδική.

Οι προσπάθεις της κόρης του να τον βοηθήσει 

Η κόρη του προσπάθησε να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το χαμό της συζύγου και του γιου του, αλλά ο εκείνος είχε βυθιστεί σε βαθιά θλίψη σύμφωνα με το κοντινό του περιβάλλον. Την Πέμπτη, 24/6/2021, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως έμεινε για λίγο μόνος του, έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του.

Όσοι γνώριζαν τον αυτόχειρα και την οικογένειά του λένε χαρακτηριστικά πως «έθαψε γυναίκα και γιο και μετά λύγισε και ο ίδιος». 

Αυτοκτονία στην Καβάλα: Η μαρτυρία του αδελφού του

«Είχε δύο γεγονότα δυσάρεστα στη ζωή του. Έχασε τη γυναίκα του τον Νοέμβριο και στις 9 Δεκεμβρίου πέθανε και ο γιος του στα 44 του χρόνια. Ο γιος του ήταν ιερομόναχος στη Χαλκιδική. Σε απόσταση 20 ημερών έχασε και τους δυο ανθρώπους του από κορωνοϊό», περιγράφει ο αδερφός του αγρότη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Άγγελου Λαμπίδη. 

«Από εκείνη την στιγμή και μετά τον πήρε από κάτω τον αδελφό μου. Δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Από μέσα τον βασάνιζε όλο αυτό. Δεν το άντεχε. Όταν πέρασε ο χειμώνας, άρχισε να δείχνει λίγο καλύτερα, αλλά τελευταία είχε πέσει πάλι» συνεχίζει ο αδελφός του, ενώ τονίζει πως τον τελευταίο καιρό έδειχνε παραιτημένος.

Μάλιστα, στις αρχές της εβδομάδας η κόρη του τον μετέφερε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί του συνέστησαν να επισκεφθεί ψυχολόγο. 

Την Τετάρτη επισκέφθηκε ξανά το νοσοκομείο γιατί δεν ένιωθε καλά, αλλά για ακόμα μία φορά σπίτι του. Την Πέμπτη, όταν η κόρη του τον άφησε για λίγο μόνο, «βρήκε την ευκαιρία και κρέμασε ένα σχοινί σε μια αποθήκη που είχε και εκεί έδωσε τέλος στη ζωή του».

Σύμφωνα με την μαρτυρία του αδελφού του, όταν η κόρη του επέστρεψε στο σπίτι τον έψαχνε παντού. Τελικά τον βρήκε εκεί όπου είχε επιλέξει να βάλει τέλος στη ζωή του, κάλεσε το ΕΚΑΒ αλλά ήταν δυστυχώς αργά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις