Ελλαδα

Γώγος για μυοκαρδίτιδες μετά το εμβόλιο: Είναι πολύ σπάνιες

«Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο - κορωνοϊός
Εμβόλιο - κορωνοϊός © EUROKINISSI/POOL INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Χαράλαμπος Γώγος: Η εκτίμηση τού καθηγητή για την πορεία του κορωνοϊού τον Ιούλιο, τις μυοκαρδίτιδες και την ανάγκη εμβολιασμού.

O καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, εκτίμησε ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε πτώση του αριθμού των διασωληνωμένων στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της αύξησης των εμβολιασμών.

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι η εικόνα που δημιουργείται είναι σαφής. «Αυξάνοντας τους εμβολιασμούς, πέφτουν τα κρούσματα. Οι καμπύλες οδηγούνται ταχύτατα προς τα κάτω», είπε ο καθηγητής και σημείωσε ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt έχει πέσει στο 0,74. 

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως στις αρχές Ιουλίου θα έχουμε περίπου 200 διασωληνωμένους, ενώ προς τα μέσα του μήνα είναι πιθανό να πέσουμε γύρω στους 100. Σχετικά με το τείχος ανοσίας, ο καθηγητής εξήγησε ότι οι αριθμοί εξαρτώνται από τη μεταδοτικότητα του ιού. «Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, σύμφωνα με τα μοντέλα ο αναγκαίος αριθμός εμβολιασμένων αυξάνεται». Όπως είπε, μία ανοσία του πληθυσμού γύρω στο 70% θα είναι καλή για να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. «Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως». 

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις, ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει μια καμπάνια για να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος. Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι αρκετά σπάνιες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις μυοκαρδίτιδες, τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ σπάνιες. «Είναι ανοσολογικού τύπου διαταραχές και δημιουργούν μια παροδική φλεγμονώδη κατάσταση». Όπως είπε ο καθηγητής, δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.