- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συνελήφθησαν δύο άτομα που απαγχόνισαν τον σκύλο τους στη Ρόδο
Bρέθηκε στο αυτοκίνητό τους ο νεκρός σκύλος και το σχοινί που χρησιμοποίησαν
Στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι θανάτωσαν με απαγχονισμό έναν σκύλο ιδιοκτησίας τους.
Εχθές το βράδυ, συνελήφθησαν ένας άντρα και μια γυναίκα από αστυνομικούς του ΑΤ Νότιας Ρόδου, όταν βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό τους ένας νεκρός σκύλος και το σχοινί που χρησιμοποίησαν για τον απαγχονισμό του. Οι δύο ημεδαποί, κατηγορούνται για θανάτωση ζώου ενώ παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία.
Έπειτα από σχετική καταγγελία, οι αρχές διερεύνησαν το περιστατικό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χθες το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή, θανάτωσαν με απαγχονισμό ζώο συντροφιάς (σκύλο) ιδιοκτησίας τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατούνται και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Επιπλέον, σε βάρος τους βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο από το Νόμο 4039/12 διοικητικό πρόστιμο.
Μετά τις 4/11/2019, η αστυνομία μπορεί να ενεργεί αυταπάγγελτα για περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ενώ οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί αρκετά/ Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ με τη συγκεκριμένη τροπολογία:
- Mετατρέπεται η ποινή για τη φόνευση ή τον βασανισμό ζώου σε κακούργημα που τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 έτη και επιβολή χρηματικού προστίμου το ύψος του οποίου ορίζεται από 25.000 έως 50.000 ευρώ.
- Aυστηροποιείται η ποινή για όσους κακοποιούν ζώα και οι παραβάτες τιμωρούνται εφεξής με κάθειρξη ενός τουλάχιστον έτους και επιβολή χρηματικού προστίμου το ύψος του οποίου ορίζεται από 3.600 έως 18.000 ευρώ.
- Δίνεται η δυνατότητα στον αρμόδιο Εισαγγελέα να αφαιρέσει οριστικά το ζώο συντροφιάς ή άλλο ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη. Ο Εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου μελλοντικά από τον παραβάτη.
- Δίνεται η δυνατότητα στον αρμόδιο Εισαγγελέα να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία σε οποιοδήποτε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς ή εκτροφείο και εφόσον διαπιστώσει ότι δεν τηρούνται οι οριζόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις λειτουργίας, να καθορίσει τα μέτρα που οφείλει να λάβει ο ιδιοκτήτης και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου οφείλει να συμμορφωθεί.
- Αξιοποιούνται τα έσοδα που προέρχονται από την επιβολή προστίμων αποκλειστικά για τη δημιουργία και βελτίωση των δημοτικών καταφυγίων και των δημοτικών κτηνιατρείων.
Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με επείγουσα εισαγγελική διάταξη «πάγωσαν» λογαριασμοί και ακίνητα μετά την έρευνα του ελληνικού FBI για επιχορηγήσεις
Πώς θα κάνει φινάλε το 2025
Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που ρυθμίζουν την κυκλοφορία
Τι αναφέρουν οι πηγές του Υπουργείου για τη χορήγηση αναβολών σε κατοίκους εξωτερικού
Η ανάρτηση της δημοσιογράφου
Ντυμένα στα «λευκά» τα ορεινά - H πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει 16 αγροτεμάχια
Πώς θα διεξαχθεί η κυκλοφορία τις ημέρες των γιορτών
Τα 8 σημεία στα οποία λειτουργούν πιλοτικά οι κάμερες AI
Χειμωνιάτικο σκηνικό με κατά τόπους φαινόμενα και παγετό
Eξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται
Τι υποστηρίζει ο Kώστας Ανεστίδης
Στο οινοποιείο δημιούργησε την πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», φιλοξενώντας έργα σημαντικών καλλιτεχνών που υπέγραψαν τις ετικέτες των κρασιών του
Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται
Προκαταρκτική εξέταση σε εξέλιξη για δηλώσεις αγροτεμαχίων - Αναφορές για αναντιστοιχίες
Πολυτάλαντη δημιουργός, άφησε έντονο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο, το τραγούδι και τη λογοτεχνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.