- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Κώστας Χατζηδάκης και η Μαρία Συρεγγέλα συναντήθηκαν με γυναίκες διαφόρων ηλικιών και επαγγελματικών κλάδων.
Η θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Ιουνίου, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη με την υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα και γυναικών διαφόρων ηλικιών και επαγγελματικών κλάδων.
Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Λίγο πριν από την κατάθεση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, και η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Γιάννα Χορμόβα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτάσεις γυναικών γύρω από τα θέματα των ανισοτήτων στις αμοιβές, τις δυσκολίες στην επανένταξή τους μετά την απόκτηση παιδιών, καθώς και τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.
Όπως τόνισε ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, «Μετά τις συναντήσεις με παιδιά που δουλεύουν σε delivery και με νέες και νέους εργαζόμενους, είχα σήμερα ακόμα μια ευκαιρία, μαζί με τη Μαρία Συρεγγέλα και τη Γιάννα Χορμόβα, να συζητήσω με νέες εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες. Να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών ανθρώπων στην αγορά εργασίας. Μακριά από τον ξύλινο πολιτικό και συνδικαλιστικό λόγο.
Μιλήσαμε για τα μέτρα του νομοσχεδίου για την προστασία της εργασίας, όπως οι γονικές άδειες, το δικαίωμα αποσύνδεσης για τους τηλεργαζόμενους, τις ρυθμίσεις για τη βία και την παρενόχληση στους χώρους εργασίας.
Ανάμεσα στα άλλα επιβεβαιώθηκε πως το πιο σημαντικό μέτρο του νομοσχεδίου είναι αυτό που έχω ήδη επισημάνει πολλές φορές: Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας! Όλες οι νέες κοπέλες με τις οποίες συναντήθηκα σήμερα μου είπαν ότι πέρα από τις προβλέψεις της νομοθεσίας, ακόμα πιο σημαντική είναι η εφαρμογή της. Και η Ψηφιακή Κάρτα είναι κάτι που αναγνωρίστηκε και από τις ίδιες ως μια εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου και όλων των άλλων προβλέψεων που σχετίζονται με τη σύμβαση εργασίας ενός εργαζομένου.»
Από την πλευρά της η υφυπουργός κα Συρεγγέλα υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και η προστασία των δικαιωμάτων τους διαπερνά τη φιλοσοφία, αλλά κυρίως τις δράσεις και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται άλλωστε και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, μέσα από τις διατάξεις του οποίου προωθούνται ρυθμίσεις για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και τη στήριξη της οικογένειας».
Με τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας, οι γονείς μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, ενώ με τη θέσπιση της άδειας πατρότητας και της γονικής άδειας για κάθε γονέα, στηρίζουμε ουσιαστικά τη γυναικεία απασχόληση» ανέφερε η κα Συρεγγέλα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των θέσεων εργασίας, καθώς το εργασιακό νομοσχέδιο προβλέπει απαγόρευση της απόλυσης των εργαζομένων για όσο χρόνο κάνουν χρήση των αδειών και διευκολύνσεων για τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής».
Παράλληλα η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε στην κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας. «Δημιουργούμε ένα αδιαπέραστο τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή βίας στους χώρους εργασίας και προστατεύουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες από μη αποδεκτές συμπεριφορές, πρακτικές και απειλές», κατέληξε.
Τέλος, η κ. Χορμόβα δήλωσε ότι: «Η ενδυνάμωση των γυναικών στην εργασία είναι πρωταρχικός μας στόχος, τον οποίο επιδιώκουμε μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων, από το Δίκτυο Δομών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, αλλά και από την προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών. Οι γυναίκες αποτελούν το μισό του πληθυσμού και η πλήρης ενεργοποίησή τους στην αγορά εργασίας δεν μπορεί παρά να μετουσιωθεί σε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ενισχύοντας τις γυναίκες δεν βελτιώνουμε μόνο τις ζωές τους, στηρίζουμε ταυτόχρονα και την Οικονομία και την Κοινωνία στο σύνολό της».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ