Ελλαδα

Ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θετική στον κορωνοϊό αναισθησιολόγος που δεν είχε εμβολιαστεί στη Θεσσαλονίκη.

Αναισθησιολόγος που δεν είχε εμβολιαστεί βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της συμπρωτεύουσας. Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και, όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω αναισθησιολόγος απομακρύνθηκε και μπήκε σε καραντίνα. 

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης εξηγώντας πως το χειρουργείο στο οποίο συμμετείχε έκλεισε και απολυμάνθηκε ενώ γίνεται ιχνηλάτηση και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί άλλο θετικό κρούσμα. 

«Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων συναδέλφων»

«Έκανε rapid test και μοριακό έλεγχο. Βρέθηκε θετική και απομακρύνθηκε. Η αίθουσα του χειρουργείου που βρισκόταν, έκλεισε και απολυμάνθηκε και τα χειρουργεία συνεχίστηκαν κανονικά. Δεν σταμάτησαν καθόλου τα χειρουργεία. Σε ένα χειρουργείο συμμετείχε. Γίνεται ιχνηλάτηση σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της σε εκείνο το χειρουργείο και όλοι μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί», ανέφερε ο κ. Κετικίδης.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων συναδέλφων. Αλλά υπάρχει και ένα μέρος συναδέλφων που προσελήφθη πρόσφατα. Γιατί δεν τους εμβολίασαν πριν αναλάβουν; Αυτοί μπήκαν στο σύστημα πριν από 1-2 μήνες και θα πάρουν σειρά εμβολιασμού σε 2-3 μήνες. Είναι επικουρική η συνάδελφος, δεν έχει πολύ χρόνο που έχει προσληφθεί», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη, το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους μόνιμους υγειονομικούς είχε γίνει τον Δεκέμβριο, χωρίς να υπάρχει άλλος οργανωμένος εμβολιασμός για τους ανθρώπους που δουλεύουν στα νοσοκομεία. «Όσοι δεν εμβολιάστηκαν τον Δεκέμβριο, μπήκαν στην κανονική σειρά όπως μπαίνει ο απλός πολίτης», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε ότι «υπάρχει δυνατότητα όλων των υγειονομικών να εμβολιαστούν με προτεραιότητα. Στα περισσότερα νοσοκομεία υπήρξε και δεύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Και τώρα μπορεί να μπει κάποιος σε σειρά προτεραιότητας και πρέπει να γίνει για τους λίγους υγειονομικούς που έχουν μείνει ακάλυπτοι».

Αναισθησιολόγος σε ελληνικό νοσοκομείο©eyrokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

ΠΟΕΔΗΝ: ξεπερνά το 80% όσων είναι υπέρ των εμβολίων

Πριν από περίπου έναν μήνα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωσή της είχε τονίσει πως το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί, έχουν αντισώματα, είναι σε λίστες εμβολιασμού ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν με ιατρική εντολή ξεπερνά το 80%. Παράλληλα επισήμανε πως με μια δεύτερη ευκαιρία, η συμμετοχή θα είναι καθολική.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είχε χαρακτηρίσει ως «άμυαλη» χαρακτήρισε την συμπεριφορά των υγειονομικών υπαλλήλων οι οποίοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, ενώ είχε πει πως αν δεν συμφωνούν με τον εμβολιασμό, να τίθενται σε αναστολή εργασίας. «Τα δικαιώματα του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ