Ελλαδα

Τουρίστας εισήχθη στη ΜΕΘ - είχε έρθει στη χώρα με αρνητικό τεστ

Ήρθε στην Ελλάδα στις 29 Μαίου με τεστ 72 ωρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας© 2020 ΑΑΠΕ-ΜΠΕ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας© 2020 ΑΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουρίστας ήρθε στην Ελλάδα στις 29 Μαίου με αρνητικό τεστ 72 ωρών και χθες, 1η Ιουνίου, εισήχθη στη ΜΕΘ.

Ένας τουρίστας που είχε στη χώρα μας στις 29 Μαίου με αρνητικό τεστ 72 ωρών, εισήχθη στην εφημερία του νοσοκομείου Παπανικολάου την Τρίτη το βράδυ σε βαρύτατη κατάσταση. Ο 65χρονος άντρας διασωληνώθηκε και από τότε βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, μελετώντας το ιστορικό του, τον προηγούμενο μήνα είχε νοσήσει όλη του η οικογένεια, επίσης με κορωνοϊό. ενώ εξετάζεται το γεγονός να μπήκε στη χώρα με πλαστό πιστοποιητικό.

Ο διευθυντής του ΕΣΥ, Νίκος Καπραβέλος, δήλωσε την ανησυχία τους για τον τουρίστα αλλά και την επιθυμία του να μηδενιστούν οι θάνατοι από Cοvid-19. 

«Ανησυχούμε πάρα πολύ και αν δεν δούμε τους θανάτους στο μηδέν δεν θα ησυχάσουμε. Είναι μακρινός ο στόχος. Βλέπουμε μια αποσυμφόρηση του συστήματος, αλλά δεν βλέπουμε αποκατάσταση της κανονικότητας λειτουργίας. Η μεγάλη ανησυχία μας είναι ότι υπάρχει παράταση του τρίτου κύματος. Eίναι ανησυχητικός ο αργός ρυθμός αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, πράγμα που δεν μας δίνει δυνατότητα χαλάρωσης», τόνισε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, και περιέγραψε το ανησυχητικό περιστατικό στην εφημερία του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Ένας τουρίστας εισήχθη στην εντατική παρότι είχε εισέλθει στη χώρα στις 29 Μαΐου με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Την ίδια μέρα νόσησε, δεν το είπε πουθενά και αργά Τρίτη ήρθε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση, όπου διασωληνώθηκε και είναι πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

Ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε πως φέτος χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από το περσινό καλοκαίρι αν θέλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των θυμάτων. Η ανοσία στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλή ενώ όλες οι δραστηριότητες ανοιχτές. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, χθες Τρίτη  1η Ιουνίου ανευρέθηκαν 175 θετικά (1.48%) αποτελεσματα σε 11.809 rapid test ενώ σημειώθηκαν συνολικά 1.886 κρούσματα, 27 θάνατοι και 482 άνθρωποι που είναι διασωληνωμένοι. 

Η Αττική παραμένει το επίκεντρο του κορωνοϊού καθώς από τα 1.886 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 959 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

 

 

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 100 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 99 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 47 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 152 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 294 κρούσματα
  • Νήσων: 6 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 88 κρούσματα
  • Πειραιώς: 173 κρούσματα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.