Ελλαδα

Πανελλήνιες 2021: Μέχρι πότε θα δίνουν self test τα φαρμακεία

Ξεκινά από σήμερα η προμήθεια self test για τους υποψήφιους μαθητές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υποψήφιοι και εκπαιδευτικοί των Πανελληνίων προμηθεύονται self test από σήμερα - μέχρι πότε μπορούν να τα πάρουν.

Ξεκίνησε η προμήθεια των self test για τους υποψηφίους και τους εκπαιδευτικούς  που συμμετέχουν στις φετεινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις στις 14 Ιουνίου και αλλά και των ΕΠΑΛ που θα ακολουθήσουν στις 15 Ιουνίου, θα πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, είτε από self test, είτε από μοριακό τεστ και rapid test.

Το πρώτο test των υποψηφίων θα πρέπει να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για επιβεβαίωσή του σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, ενώ για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Πανελλήνιες 2021: Μέχρι πότε θα δίνουν self test τα φαρμακεία

Όσοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα μπορούν να προμηθευτούν το self test από τα φαρμακεία έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 ενώ τόσο οι υποψήφιοι όσο και τo εκπαιδευτικό - διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα του test στην ειδική πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Κατά την προέλευση τους στο εξεταστικό κέντρο, είναι υποχρεωτικό να επιδείξουν το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση κάθε ημέρα εξετάσεων.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και ο υποψήφιος ή ο εκπαιδευτικός έχει το δικαίωμα σε δωρεάν rapid test. Εάν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, λαμβάνει ειδική βεβαίωση από το σημείο που έκανε το rapid test και με αυτό προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο. 

Αν το επαναληπτικό test είναι θετικό, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ