Ελλαδα

«Νομοτελειακό το 4ο κύμα κορωνοϊού» λέει ο Γιώργος Παυλάκης

«Μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ COVID-19 "ΣΩΤΗΡΙΑ"-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΑΡΧΕΙΟ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ COVID-19 "ΣΩΤΗΡΙΑ"-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παυλάκης: Δεν θα πετάξουμε τις μάσκες το καλοκαίρι – Νομοτέλεια το 4ο κύμα της πανδημίας από φθινόπωρο

Νομοτελειακό χαρακτήρισε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού το φθινόπωρο ή το χειμώνα, ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα». Ακριβώς γι αυτό τον λόγο υποστήριξε ότι είναι «ψευτοπρόβλημα» το αν θα πετάξουμε τη μάσκα και αν θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης μέσα στο καλοκαίρι, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», τόνισε ότι η ανοσία της αγέλης δεν θα επιτευχθεί εάν δεν ξεπεράσουν οι εμβολιασμοί το 80% στο γενικό πληθυσμό, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να μην φύγουν διακοπές αν δεν έχουν κάνει έστω μια δόση του εμβολίου. 

Επιπλέον, επισήμανε ότι όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και οι μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.

Ο κ. Παυλάκης για τον εμβολιασμό παιδιών, είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, ενώ έκανε λόγοι για τρομοκρατία κατά των εμβολίων: «Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων. Πάρα πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες», επεσήμανε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.