Ελλαδα

Θεσσαλονίκη - Εστίαση: Πρόστιμο σε επιχειρηματία για τη μουσική

Τι διαπιστώθηκε - Γιατί επιβλήθηκε 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ταβέρνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ έξω από περιπολικό - Πρόστιμα στην εστίαση κόπηκαν στη Θεσσαλονίκη
Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ έξω από περιπολικό - Πρόστιμα στην εστίαση κόπηκαν στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI

Επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην εστίαση για παράβαση των κανόνων λειτουργίας λόγω κορωνοϊού.

Συνολικού ύψους 5.000 ευρώ είναι τα πρόστιμα που επέβαλαν την Παρασκευή (28/5) αστυνομικές αρχές στους ιδιοκτήτες δύο καταστημάτων εστίασης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως διαπιστώθηκε, παραβίασαν τους κανόνες λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε αναφέρει ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι στην εστίαση. Αστυνομικοί επέβαλαν 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή Ντεπώ, καθώς και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος δύο καθήμενων πελατών. Τονίζεται πως και στους καθήμενους πελάτες επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο. 

Επίσης, πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ στην Τριανδρία για παραβίαση του μέτρου απαγόρευσης της μουσικής. Οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εστίαση συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση - Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Σε ερώτηση που δέχτηκε στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τη μουσική και γιατί δεν επιτρέπεται στην εστίαση και σε δεξιώσεις, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορεί να δοθεί το «πράσινο» φως.

Απαντώντας στο σχόλιο «η μουσική δεν κολλά», σημείωσε ότι η μουσική αυτό που κάνει είναι να αναγκάζει τους πολίτες σε έναν χώρο να φωνάζουν περισσότερο, άρα να εκτοξεύουν περισσότερα σωματίδια.

«Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ακούω συνέχει αυτή τη συζήτηση και μάλθστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη άποψη ότι "έλα βρε, η μουσική κολλάει;". Η μουσική προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η επιτροπή των επιδημιολόγων εκφράζει τους ενδοιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, ότι πρώτον, αν τραγουδήσω, εύλογα, θα έχω περισσότερα σταγονίδια, με συνέπεια να επηρεάσω τους διπλανούς μου. Δεύτερον, εάν δεν ακούω καλά, να φωνάζω πιο δυνατά. Η μουσική συνδυάζεται με τον χορό. Χορός σημαίνει, μη τήρηση μέτρων».

«Επίσης η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις, που είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να έρθουμε πιο κοντά με τους οικείους μας. Πρέπει όμως να γίνουν βήμα βήμα. Είναι δυνατόν την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία έχει κάνει τόσες θυσίες, που μετράμε τόσα θύματα, να μιλάμε για λογικές αντάρτικου; Υπάρχουν λόγοι που οι νόμοι πρέπει να τηρηθούν. Σιγά σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι μέσα από τη λογική του αντάρτικου θα τινάξουν την προσπάθεια στον αέρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς για τη μουσική στην εστίαση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.