Ελλαδα

Σέρρες: Νέο πρόστιμο στον αρνητή μάσκας μετά την αποφυλάκισή του

Πήγε στα δικαστήρια χωρίς να φορά μάσκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα για τον κορωνοϊό
Μάσκα για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέο πρόστιμο στον 37χρονο άνδρα από τις Σέρρες που εξέτισε ποινή στη φυλακή επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Αστυνομικοί έκοψαν νέο πρόστιμο στον αρνητή μάσκας στις Σέρρες που μπήκε φυλακή 40 ημέρες.

Ο 37χρονος, με απόφαση που είχε λάβει το Πλημμελειοδικείο Σερρών, εξέτισε τα 2/3 της συνολικής ποινής των 60 ημερών που του επιβλήθηκε, επειδή συνέχιζε να μη φορά μάσκα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 37χρονος μετέβη στα δικαστήρια Σερρών χωρίς να τηρεί το συγκεκριμένο μέτρο κατά της διασποράς του ιού. Αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών, όπου του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Μετά την άρση lockdown, με την κατάργηση των SMS και το άνοιγμα στις υπερτοπικές - διαπεριφερειακές μετακινήσεις, υπάρχουν ακόμη μέτρα που παραμένουν σε ισχύ, όπως η μάσκα και το όριο ατόμων σε ΙΧ.

 

Σέρρες: Στη φυλακή επειδή δεν φορούσε μάσκα - Η απόφαση του δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος κρίθηκε ένοχος από το Πλημμελειοδικείο Σερρών για παραβίαση των μέτρων αποτροπής μολυσματικών ασθενειών.

Η υπόθεση δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα άλλες δύο φορές.

Νομικοί είχαν επισημάνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει την εκτέλεση μέρος μίας ποινής στερητικής της ελευθερίας και την αναστολή του υπολοίπου αυτής, εφόσον κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Προϋπόθεση, για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το άρθρο 100 του ΠΚ, είναι η επιβληθείσα ποινή να μην υπερβαίνει τα τρία έτη, ενώ η διάρκεια της προς εκτέλεση ποινής δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 10 ημερών ούτε ανώτερη των τριών μηνών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.